سوالاتی که معمولا وکلا می پرسند
هزینه استفاده از خدمات سامانه برای وکلا و حقوق دانان چقدر است؟
کارمزد استفاده از خدمات نرمافزاری دادپرداز معادل 10% از دستمزدهای وصول شده دادفران (وکلا و حقوقدانان) در سامانه است. این مبلغ پس از وصول هر قسط از دستمزد دادفر، از حساب وی کسر و الباقی به دادفر پرداخت میشود
منظور از دادفر و دادخواه چیست؟
در سامانهی حقوقی دادپرداز، هر شخص متقاضی خدمات حقوقی تحت عنوان «دادخواه» و هر شخص ارائهدهندهی خدمات حقوقی «دادفر» شناخته میشود. لفظ دادفر تمام ارائهدهندگان خدمات حقوقی (ولو اینکه دارای پروانه وکالت نباشند) را شامل میشود.
اگر در فرایند کار با دادخواه به اختلاف برخورد کردیم، چگونه رفع اختلاف میشود؟
بر اساس شطر داوری درج شده در قرارداد آنلاینی که دادفران و دادخواهان پیش از عضویت در سامانه حقوقی دادپرداز میپذیرند، هرگونه اختلاف بین کاربران توسط هیئت حل اختلاف سامانه دادپرداز حل و فصل خواهد شد.
تایید حساب کاربری من چقدر زمان می برد؟
در صورتیکه مدارک و اطلاعات شما به شکل کامل در سامانه ثبت شود، حساب کاربری شما حداکثر ظرف حداکثر 48 ساعت توسط مسئول امور دادفران سامانه بررسی و تایید خواهد شد.
برای عضویت در دادپرداز، چه مدارکی مورد نیاز است؟
افراد دارای پروانهی وکالت: اسکن تمام صفحات پروانهی وکالت، عکس پرسنلی، رزومهی متنی و اسکن مدارک تحصیلی (اختیاری)
حقوقدانان: اسکن تمام مدارک تحصیلی(حداقل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد)، اسکن کارت ملی، عکس پرسنلی و رزومهی متنی
آیا در دادپرداز دستمزد منوط به نتیجه پرداخت میشود؟
در دادپرداز به هیچ وجه پرداخت دستمزد منوط به حصول نتیجه نیست. اینکه در دادپرداز «تضمین وصول 100% دستمزد» به عنوان مزیت مهمی برای دادفران اعلام شده و به دادخواه نیز مزیت «پرداخت دستمزد پس از رضایت 100% از اقدام» اعلام میگردد، به علت استفاده از سیستم منحصربفرد پرداخت دادپرداز است. در این سیستم، دادخواه مطابق با پیشنهاد ارائه شده توسط دادفر، پیش از انجام هر اقدامی قسطی از دستمزد دادفر را نزد دادپرداز امانت میگذارد. پس از امانتگذاری این وجه نزد دادپرداز، سیستم به شکل خودکار به دادفر پیام میدهد که چون وجه نزد دادپرداز قرار گرفته است، او میتواند اقدام اول پیشنهادی خود را ارائه کند. پس از انجام اقدام، دادفر از طریق سیستم مراتب را به دادخواه اطلاع میدهد و دادخواه، با پرداخت قسط بعدی دستمزد، اجازهی واریز قسط قبلی دستمزد را به حساب دادفر میدهد. این فرایند تا انتها ادامه پیدا میکند تا تمام اقدامات پیشنهادی دادفر انجام شده و تمامی اقساط دستمزد نیز وصول شود. این سیستم منحصربفرد پرداخت که به نوعی پیادهسازی مفهوم Smart Contract در حوزهی خدمات حقوقی است، از سویی باعث قطعیت وصول دستمزد دادفر شده و از سویی دیگر، رضایت 100% دادخواه را از اقدامات ایجاد میکند
آیا شیوه پرداخت منحصربفرد دستمزد در دادپرداز (به علت تعهد به نتیجه یا منوط کردن دستمزد به نتیجه) جرم یا تخلف محسوب نمیشود؟
این سوال غالباً ناشی از یک سوء تفاهم و خَلط بین مفاهیم «تعهد به نتیجه»، «حقالوکاله منوط به نتیجه» و «حقالوکاله منوط به اقدام» است. در این سیستم پرداخت، دادپرداز یا دادفر (وکیل یا حقوقدان) به هیچ وجه «تعهدی به نتیجه» نمیدهند. علاوه بر آن، دادپرداز هرگز دادفران را به «منوط کردن دستمزد به نتیجه» یا «شرکت در مدعیبه» سوق نمیدهد. در دادپرداز صرفاً دستمزد دادفران منوط به اقدام (چیزی که در اختیار دادفر است) خواهد بود که منعی برای آن مشاهده نمیشود.
آیا عضویت وکلا در دادپرداز مصداق همکاری با موسسات غیر مجاز و از نظر کانونهای وکلا تخلف محسوب میشود؟
سامانهی حقوقی دادپرداز یک موسسه حقوقی نیست، بلکه یک نرمافزار اینترنتی حقوقی است که توسط شرکت ویرا دادپرداز اتیه پندار (سهامی خاص) ایدهپردازی گردیده، توسعه یافته و پشتیبانی میشود. آنچه وکلا به عنوان هزینهی استفاده از خدمات سامانه میپردازند، کارمزد استفاده از خدمات نرمافزاری و تحت قرارداد مجوز بهرهبرداری از نرمافزار خواهد بود و رابطهی مالک این سامانهی نرمافزاری با وکلای عضو سامانه، نه از نوع همکاری، بلکه از جنس رابطهی قراردادی جهت استفاده از خدمات نرمافزاری است. تا به امروز، هرگز مشاهده نشده است که ممنوعیت نسبی ایجاد شده برای همکاری وکلا با موسسات حقوقی، به استفاده از خدمات نرمافزاری شرکتهای تجاری تسری پیدا کرده باشد.
آیا عضویت وکلا در دادپرداز مصداق تبلیغات وکیل میشود؟
فارغ از اینکه آیا مقررهی صریحی در مورد منع تبلیغات وکلا وجود دارد یا خیر و اینکه چه اقداماتی را میتوان مصداق تبلیغات دانست، باید اظهار کرد صفحهی اختصاصی هر دادفر صرفا شامل رزومه، تصویر وکیل، مشخصات وی و نظر موکلین در مورد او بوده و به هیچ وجه از الفاظ تبلیغاتی برای معرفی وکیل استفاده نمیشود. واضح است که عمل تبلیغاتی مفهومی مجزا از معرفی ساده وکیل است و ارائه رزومه و سوابق کاری را نمیتوان چیزی بیشتر از اقدامات معقول و متعارف برای معرفی خود قلمداد نمود.
آیا افراد فاقد پروانهی وکالت نیز میتوانند در سامانهی حقوقی دادپرداز ارائهی خدمت حقوقی کنند؟
سامانهی حقوقی دادپرداز امکان عضویت حقوقدانانی که حداقل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق را داشته باشند نیز فراهم میکند. این افراد صرفاً امکان ارائهی خدمت در حوزهی خدمات ثبتی (مثل ثبت شرکتها یا ثبت اموال فکری) و خدمات نگارش اسناد حقوقی را داشته و بر اساس مادهی 55 قانون وکالت، امکان ارائهی مشاورهی وکالتی یا خدمات وکالتی را نخواهند داشت.