مطالبه مهریه

مطالبه مهریه

به هدیه‌ای که مرد هنگام عقد ازدواج به همسرش می‌دهد، مهریه یا صداق گفته می‌شود. به محض اینکه ازدواج صورت گرفت زن مالک مهریه می‌شود و می‌تواند هر کاری که می‌خواهد با آن انجام دهد.  مهریه از دو روش اصلی قابل مطالبه است:

1. مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه: در این حالت زوجه درخواستی مبنی بر مطالبه مهریه به دادگاه ارائه داده و باید مالی از شوهر، به دادگاه معرفی کند تا دادگاه با توقیف و فروش آن، مهر زن را بپردازد. باید دقت داشت داشت که این مال نباید از مستثنیات دین باشد. اگر هم زوج مالی نداشت ولی کارمند دولت باشد، زوجه می‌تواند تقاضا کند که یک سوم حقوق مرد تا پرداخت تمام مهر توقیف شده و به او پرداخت شود.

2. از طریق اجرای ثبت: این روش از مطالبه مهریه از لحاظ زمان کوتاه تر است و اصولاً دردسر‌های کمتری دارد، اما دارای محدودیت‌هایی است و انتخاب آن باید با توجه به شرایط همسر صورت گیرد. برای مطالبه مهریه به این روش زوجه باید با در دست داشتن اصل سند ازدواج به اجرای ثبت محل مراجعه کند. اجرای ثبت به موجب سند ازدواج به زوج ابلاغ می‌کند که مهریه زوجه را بپردازد و اگر مرد مهریه زن را نپردازد، زوجه علاوه بر ممنوع الخروج کردن زوج می‌تواند مهریه خودش را از اموال شوهر بردارد.

دادگاه‌ها شما را مکاف به داشتن وکیل برای مطالبه مهریه نمی‌کنند، اما روش‌های مختلف مطالبه مهریه متفاوت است و هر کدام مزایا و معایبی را دارد. عدم تسلط به قوانین و مقررات و ناآگاهی نسبت به روال قضایی، ممکن است شما را به دردسر انداخته و راه رسیدن شما به مهریه را سد کند. اگر در اینکه باید مهریه خود را مطالبه کنید به جمع‌بندی ذهنی رسیده‌اید و مصمم هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از چند وکیل خوب مطالبه مهریه در دادپرداز در این حوزه مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید. در مقابل، اگر مردی هستید که تمایل دارید با کمک گرفتن از وکلا در دعوای طرح شده علیه خود دفاع خوبی داشته باشید، درخواست خود را ثبت کنید و از وکلای مجرب و متخصص دادپرداز کمک بگیرید.

مشاوره تلفنی فوری
loading...