سلام و خسته نباشید.بعداز درگیری و نامه پزشک قانونی  قاضی این رای و در حق من داده ((((کبودی سمت چپ صورت و پلک فوقانی چشم چپ و سمت چپ چانه و کبودی لب پایین در سمت چپ و سمت چپ گردن جمعا به سیزده و نیم هز...

سلام و خسته نباشید.بعداز درگیری و نامه پزشک قانونی قاضی این رای و در حق من داده ((((کبودی سمت چپ صورت و پلک فوقانی چشم چپ و سمت چپ چانه و کبودی لب پایین در سمت چپ و سمت چپ گردن جمعا به سیزده و نیم هزارم دیه کامله،خراشیدگی خطی سمت چپ گردن و سمت راست متمایل به خلف گردن و خلف شانه چپ جمعا به ارش معادل دو و نیم درصد دیه کامله،کبودی خطی سمت راست قفسه سینه و سمت چپ قفسه سینه و خلف شانه چپ و کبودی خطی قدام ارنج راست و قدام بازو راست و خلف بازو چپ و خلف مچ دست چپ جمعا و ده و نیم هزارم دیه کامله،خراشیدگی خلف ساعد دست چپ حارصه به نیم درصد دیه کامله،سیاه شدگی مخاط لب پایین و لثه دندان های پیشین جمعا به دوازده هزارم دیه کامله.)))) و در حق طرف مقابلم این رای داد((((خراشیدگی سمت چپ صورت حارصه به یک درصد دیه کامله،خراشیدگی نرمه گوش راست حارصه به یک درصد دیه کامله)))) میخواستم بدونم رای قاضی برای دیه ها منصفانه بوده و واقعا دیه همین قدر میشه؟؟؟یا قابل اعتراض هست؟؟؟؟ و اگر دیه اینقدر نمیشه در حق دو طرف پس دیه اصلی چقدر هست؟؟؟؟ با تشکر.

6 سال پیش
1 پاسخ 0 نظر 1192 بازدید
نوشتن نظر ثبت سوال



سعید نجات زادگان
سعید نجات زادگان

وکیل پایه یک دادگستری



با سلام و احترام، در مورد سوال شما چند نکته قابل عرض است:
1- در قانون مجازات اسلامی برای برخی از انواع صدمات و جراحات دیه‌ی مشخص و ثابتی وجود دارد. اما الباقی جراحات و صدمات دیه‌ی مشخص و ثابتی نداشته و وفق نظر پزشکی قانونی مشخص می‌شود (به این موارد ارش گفته می‌شود). لذا اگر یک وکیل میزان و تعداد دقیق صدمات را بداند، می‌تواند برای صدماتی که دیه‌ی مشخص دارد اظهارنظر کند، اما سایر صدماتی که ارش دارد، دیه‌ی مشخصی نداشته و وفق نظر پزشکی قانونی میزان آن باید مشخص شود.
2- در صورتی که نظر پزشکی قانونی را منطبق با جراحات و صدمات وارد شده ندانید، امکان اعتراض به آن و کسب نظر از هیئت کارشناسی وجود دارد.
3- برخی از مواردی که مرتبط با سوال شماست و دیه معین دارد را از قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 نقل می‌کنم:
"ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیة آنها به ترتیب ذیل است :
الف ـ حارصه : خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود ، یک صدم دیه کامل
ب ـ دامیه : جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد ، دو صدم دیه کامل
پ ـ متلاحمه : جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد ، سه صدم دیه کامل
...
تبصره 1 ـ جراحات گوش ، بینی ، لب ، زبان و داخل دهان ، در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است ، در حکم جراحات سر و صورت است .
تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور ، مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تأثیری در میزان دیه ندارد .
تبصره 3 ـ جنایت بر گونه درصورتی که داخل دهان را نمایان نسازد ، موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد ، موجب یک پنجم دیه کامل است . در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت ، اثر و عیب فاحشی ، در صورت باقی بماند ، علاوه بر آن ، یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود .
ماده 710 ـ هرگاه یکی از جراحت های مذکور در بند های ( الف ) تا ( ث ) ماده ( 709 ) این قانون در غیر سر و صورت واقع شود ، در صورتی که آن عضو دارای دیه معین باشد ، دیه به حساب نسبت های فوق از دیه آن عضو تعیین می شود و اگر آن عضو دارای دیه معین نباشد ، ارش ثابت است .
تبصره 1 ـ جراحات وارده به گردن ، در حکم جراحات بدن است .
تبصره 2 ـ هرگاه هریک از جراحت های مذکور در ماده ( 709 ) این قانون با یک ضربه به وجود آمده باشد که از حیث عمق متعدد باشد یک جراحت محسوب می شود و دیه جراحت بیشتر را دارد لکن اگر با چند ضربه ایجاد شود مانند اینکه با یک ضربه حارصه ایجاد شود و با ضربه دیگر آن جراحت به موضحه مبدل شود برای هر جراحت ، دیه مستقل ثابت است ، خواه مرتکب هر دو جنایت یک نفر خواه دو نفر باشد ." بدرود

1397-12-12 11:33:04
درخواست مشاوره تلفنی مشاهده رزومه وکیل عقد قرارداد هوشمند

پاسخ به نظر

سوالات مشابه
loading...