سلام. اخیرا در نزدیکی روستای ما، شرکت برق در حال کشیدن کابل و قراردادن دکلهای برق در زمین های زراعی ماست که در کنار روستا قرار دارد. علاوه بر آن، به ما اخطار داده اند که باید حریم دکل ها را رعایت کنید و نباید ساخت و ساز در نزدیکی آن وجود داشته باشد. آیا می توانیم از این کار آن ها جلوگیری کنیم یا هزینه تصرف زمین هایمان را مطالبه کنیم؟
6 سال پیش
1 پاسخ
0 نظر
2155 بازدید
سوالات مشابه
- سلام، ما چند برادر و حواهر هستیم که مادرمون فوت شدن. سالها پیش در تعویض شناسنامه, مامور ثبت احوال نام مادر را اشتباها در شناسنامه جدید وارد کردن و فقط نام یکی از برادران در شناسنامه ایشان قید شده. الا...
- من چکی که به نام فردی دیگر است را بابت خرید تلویزیون به فروشنده دادم ولی متاسفانه چک پاس نشده. آیا فرد فروشنده میتواند از من شکایت کند؟
- آیا مبلغی که من در ضمن عقد اجاره به صاحبخانه پرداخت کردهام جزء مستثنیات دین تلقی میشود؟
- پدر بزرگ من سه ماه قبل از فوت خود تمام زمینهایش را به نام یکی از عموهایم زده در دفتر خانهای که بخاطر تخلف پلمپ شده آیا میشود کاری انجام داد؟
- ما منزلی را قولنامه کردیم ولی هنوز زمین بود و ساخته نشده بود قرارشد ایشان منزل توافق شده را بسازند و تحویل بدهند. بعد از ساخته شدن آن قیمت زمین و خانه بالا رفت و متاسفانه ایشان به عهد خود وفا نکردند...
- سلام و وقتتون بخیر. پدر شوهرم سال ۹۲ فوت شدن. از همان سال کرایه مغازه رو مادر شوهرم می گرفت و برادر شوهر بزرگترم تا توانسته بود هر چیزی را برای خودش برداشته بود. وقتی همسرم و یک خواهر و برادر دیگراشان...
- شارژ واحد در ساختمان با توجه به چه معیاری باید بین مالکین تقسیم گردد؟ آیا این معیار طبق متراژ است و یا طبق نفرات ساکن در ساختمان؟
- شخصی برخی اموال را با برخی اموال من معاوضه کرده و رسید مکتوب به من داده و من بعدا متوجه شدم که طبق ادعای شخص دیگری که فاکتورهای خرید اموال به نام اوست، آن اموال متعلق به غیر است. آیا الان می توانم ام...
- چه طور میتوانم از شخصی که بخشی از مبلغ توافق را پرداخت نمیکند شکایت کنم.
- من با همسرم به مشکل خوردم و جدا شدم مهریم نصف خونه بوده گرفتم الان خونه خالی هست و از وقتی که جدا شدم کلید خونه رو من ندارم عوض کردن الان من میتونم اجاره خونه بگیرم ؟
موضوع سوال شما از جمله مسائلی است که دادگاهها نظرات مختلفی در مورد آن دارند که شرح دلایل و استدلالهای آن در این پاسخ نمیگنجد. اکثریت دادگاهها با استناد به بند (۹) ماده ۵۰ قانون برنامه و بودجه سال ۱۳۵۱ که میگوید: «اراضی واقع در خارج از محدوده شهرها که با رعایت حریم مورد لزوم دولت مورد استفاده قرار میگیرد از بابت این حق ارتفاق وجهی پرداخت نخواهد شد» و نیز بند (۱۰) همان قانون که مقرر داشته است: «در صورتی که مستحدثات و اعیانی وجود داشته باشد که بر اثر احداث تأسیسات فوق الذکر از بین برود و یا خساراتی به آنها وارد شود دستگاه های اجرای مربوطه باید قیمت اعیانی از بین رفته و خسارت وارده را طبق مقررات این قانون بپردازد» معتقد هستند که بر اثر انتقال دکل برق فشار قوی از زمین، به لحاظ افت قیمت خسارات قابل مطالبه است، و طبق قاعده فقهی لاضرر، خسارت افت قیمت قابل مطالبه خواهد بود. در مقابل، اقلیت دادگاه ها معتقد هستند برابر بند (۹) ماده ۵۰ قانون برنامه و بودجه سال ۱۳۵۱ و تبصره ۱ ماده ۱۸ قانون سازمان برق ایران مصوب ۱۳۴۶، خسارت هم بابت زمین (چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم) از جمله افت قیمت زمین پرداخت نخواهد شد و صرفاً در دو حالت امکان مطالبه خسارت وجود دارد: الف ـ در صورتی که اعیانی و مستحدثات (بنا و ...) وجود داشته باشد و اعیانی کلاً از بین برود و یا خسارت بر اعیانی وارد آید. ب ـ در صورتی که اعیانی و مستحدثات وجود داشته باشد و به آن خسارت وارد آید و کلاً از بین برود آن هم زمانی که قبل از نصب دکل موجود بوده باشد والّا چنانچه بعد از نصب دکل ایجاد گردد خسارتی پرداخت نخواهد شد.
با توجه به موارد بالا مشخص گردید که در این خصوص، مقرره قانونی صریح و دقیقی وجود ندارد و اینکه دادگاه چه حکمی صادر نماید، با توجه به دیدگاه قاضی و تبعیت از هر کدام از این دیدگاهها خواهد بود. موفق باشید.