سوالات مشابه
- سلام، من می خوام یه استارتاپ راه اندازی کنم. آیا لازمه از ابتدا شرکت ثبت کنم؟
- سلام یکی از دوستانم از من خواسته که مدیرعامل شرکتشان بشوم و به جای دادن حقوق به من 9% از مالکیت شرکت را واگذار کنند و هزینه ها را هم پرداخت کنند. آیا در مورد بدهی های شرکت در صورتی که سایر اعضای شرکت...
- سلام و وقت بخیر. من 29 ام برج ابان از شرکتی که دراون کار میکردم استعفا دادم و کارفرما فعلا حاضر نشده حقوق اون 29 روز رو به من بده و میگه اسفند باهات تسویه می کنم. ولی من اعتمادی به حرفش ندارم و اینکه...
- مسئولیت های کیفری و مدنی یک عضو هیئت مدیره در شرکتهای مسئولیت محدود مطابق با قانون تجارت چیست؟ آیا محدود بودن مسئولیت فقط برای سهامداران است یا اعضای هیئت مدیره نیز دارای مسئولیت محدود هستند؟
- سلام بنده برای پروژه ای در شرکت مادر شرکت خودمون حکم مدیریت پروژه داشتم، که منجر به ماموریت خارجی شد. پروژه تموم شده ولی شرکت مادر هیچ مبلغی تحت عنوان حق مدیریت پروژه یا پاداش پروژه به بنده پرداخت...
- سلام. من شش ماه جایی کار میکردم، بیمه ام نکردن، الان هم بیرونم کردند. میتونم شکایت کنم که چرا بیمه ام نکردند؟ یک قرار داد هم داده بودند که امضا کردم ولی هیچ نسخه ای ازش دستم نیست. فقط کارت حقوقم بوده...
- اگر با کارگری از بدو استخدام 3 قرارداد یک ماهه کتبی بسته شود و ماه چهارم و پنجم قرارداد کتبی نباشد، آیا کارگر میتواند ادعای دائمی بودن کند؟
- سلام. سوالم این است که بعد از اتمام قرارداد یک ساله ام با شرکت محل کارم، چنانچه برای سال جدید بر سر حقوق درخواستی به توافق نرسیم، آیا امکان استفاده از بیمه بیکاری بعد از اتمام قرارداد هست؟ یعنی عدم تم...
- سلام. سوال من در خصوص مرخصی اجباری شرکتهاست. شرکتی که بنده در آن شاغلم بدلیل کاهش تولید در هفته، دو تا سه روز مرخصی اجباری میفرستد. با توجه به اینکه مرخصی استحقاقی اغلب پرسنل صفر شده شرکت اقدام ب...
- چگونه میتوانم از بیمه بیکاری تامین اجتماعی استفاده کنم؟
«ماده ۱۴۸ قانون کار- کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.
ماده 36 قانون تامین اجتماعی ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده بسازمان میباشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده بسازمان تأدیه نماید . در صورتیکه کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن خواهد بود تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود .
تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها بترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تأمین میشود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت بسازمان بکارفرما تأدیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود .
ماده 39 قانون تامین اجتماعی ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط بهرماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد بسازمان بپردازد . همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آئین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که بتصویب شورایعالی سازمان خواهد رسید بسازمان تسلیم نماید . سازمان حداکثر ظرف ششماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت بشرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید هرگاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را رأساً تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد .
ماده 47 قانون تامین اجتماعی ـ کارفرمایان مکلفند صورت مزد و حقوق و مزایای بیمه شدگان همچنین دفاتر و مدارک لازم را در موقع مراجعه به بازرس به سازمان در اختیار او بگذارند . بازرسان سازمان میتوانند از تمام یا قسمتی از دفاتر و مدارک مذکور رونوشت یا عکس تهیه و برای کسب اطلاعات لازم به هر یک از رؤسا و کارمندان و کارگران کارگاه و مراجع ذیربط مراجعه نمایند . بازرسان سازمان حق دارند کارگاههای مشمول قانون را مورد بازرسی قرار دهند و دارای همان اختیارات و مسئولیتهای مذکور در مواد 52 و 53 قانون کار خواهند بود . نتیجه بازرسی حداکثر ظرف یکماه از طرف سازمان بکارفرما اعلام خواهد شد .
ماده 100 قانون تامین اجتماعی- کارفرمایانیکه از تنظیم صورت مزد یا حقوق بترتیب مذکور در قانون و آئین نامه مربوط خودداری کنند و کارفرمایانیکه در موعد مقرر در ماده 39 صورت مزد بیمه شدگان را بسازمان ارسال ندارند یا بترتیبی که با موافقت قبلی سازمان معین میشود در مورد ارسال صورت مزد عمل نکنند بپرداخت خسارتی معادل یک دوازدهم حق بیمه آن ماهی که صورت مزد نداده اند ملزم خواهند بود ، این خسارت طبق ماده 50 این قانون از طریق اجرائیه وصول خواهد شد.»
صرفا اگر قرارداد شما از نوع پیمانکاری (جعاله) باشد، رابطه شما ممکن است تحت شمول قانون کار قرار نگیرد و در این صورت نیازی به رعایت قانون کار و تامین اجتماعی نیست. پیش از انعقاد قرارداد، پیشنهاد میشود حتما از کمک وکیل یا حقوقدان متخصص در این حوزه کمک بگیرید. موفق باشید.
خیر مگر اینکه قرارداد به نوعی تنظیم گردد که مشمول قانون کار قرار نگیرد.