معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قضاییه گفت: عرضه، حمل یا نگهداری ارزِ فاقد صورتحساب خرید معتبر، قاچاق ارز محسوب میشود.
عرضه، حمل یا نگهداری ارزِ فاقد صورتحساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباریِ دارای مجوز از بانک مرکزی، قاچاق ارز محسوب میشود.
ابلاغ دستورالعمل تعیین میزان نگهداری ارز / نگهداری ارز تا سقف 10 هزار یورو مجاز است.
نگهداري ارز به صورت اسکناس حداکثر تا سقف مبلغ 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها بلامانع و بالاتر از آن مشروط به ارایه مستندات است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در راستای اجرای تکلیف مقرر در بند «الف» ماده (7) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین بند «پ» ماده (5) آئیننامه اجرایی مواد (5) و (6) قانون مذکور، «دستورالعمل مربوط به تعیین میزان ارز قابل نگهداری و مبادله در داخل کشور»، به شرح زیر ابلاغ میشود:
ماده 1– نگهداري ارز (اسکناس) حداکثر تا سقف مبلغ 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها بلامانع است.
ماده2- نگهداري ارز (اسکناس) براي مبالغ بيشتر از 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها، درصورت داشتن يکي از مدارک ذيل بلامانع بوده و در غيراينصورت ممنوع است:
الف - اعلاميه بانکي و يا هر سندي که مبين پرداخت مبلغ مربوطه توسط بانک باشد.
ب - فاکتور صرافيهاي مجاز با درج در سامانه سنا.
ج - رسيد چاپي حاوي کد رهگيري که بيانگر اظهار ارز مذکور در هنگام ورود به کشور باشد.
ماده3- درخصوص تعيين تکليف ارزهايي که قبل از ابلاغ این دستورالعمل توسط مردم نگهداري ميشوند و حداقل يکي از اسناد اشارهشده در ماده «2» را نداشته باشند، در يک بازه زماني سه ماهه براي مبالغ بيش از 10.000 یورو یا معادل آن به سایر ارزها به يکي از روشهاي زیرعمل شود:
الف - مراجعه به یکی از بانکها و افتتاح حساب ارزي.
ب - فروش ارز مربوطه به یکی از بانکها به نرخ آزاد و يا صرافيهاي مجاز با درج در سامانه سنا.
ماده4– سند / اعلامیه بانکی و فاکتور صرافی مجاز (ثبتشده در سامانه سنا) که بيانگر پرداخت از محل حساب ارزي، فروش ارز توسط بانک و يا صرافي مجاز به متقاضي باشد، حداکثر 6 ماه از تاریخ صدور داراي اعتبار میباشد. همچنین سند / اعلامیه بانکی و فاکتور صرافی مجاز (ثبتشده در سامانه سنا) صادره قبلی، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل حداکثر 6 ماه دارای اعتبار است.
ماده5- قبل از انقضای مهلت مقرر (6 ماه)، دارندگان سند/ اعلامیه بانکی و یا فاکتور صرافی مجاز (ثبت شده در سامانه سنا) میتوانند طبق مفاد بندهای (الف) و (ب) ذیل ماده (3) اقدام کنند. بدیهی است پس از گذشت 6 ماه اسناد مذکور فاقد اعتبار خواهد بود.
ماده6- هرگونه مبادله/خريد و فروش ارز، خارج از سيستم بانکي و يا صرافي مجاز، ممنوع است.
مراحل ثبت درخواست ارز در سامانه بازار متشکل ارزی ؟
مراحل ثبت درخواست شامل ۱۴ مرحله از جمله ثبت کدملی و تلفن همراه در سامانه است. و پس از آن از طرف سامانه پیامک تایید برای متقاضی ارسال میشود.
پس از دریافت کد تایید از طریق پیامک، متقاضی اطلاعات هویتی خود را در سامانه ثبت و سپس اقدام به بارگذاری تصویر کارت ملی، ارسال تصویر ویدیویی از خود میکند. در پایان این مرحله مجموعه اطلاعات شخصی توسط متقاضی تایید میشود.
متقاضی خرید ارز پس از تایید مشخصات خود درخواست ارز ویزا (هوایی)، بدون ویزا (هوایی)، مسافرتی (ریلی، زمینی، دریایی) را ارائه میدهد. و سامانه سنا در خصوص درخواست متقاضی استعلام را انجام میدهد، در مرحله بعد متقاضای با توجه به ارز درخواستی، تصویر ویزا و روادید، بلیت، گذرنامه خود را بارگذاری میکند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع سامانه ثنا
انتخاب شده تا مدارک ارسالی و تقاضای او توسط صرافی بررسی شود. در صورت صحت مدارک، صرافی تاریخ و زمان را تعیین و از طریق پیامک (حاوی تاریخ و ساعت) برای متقاضی ارسال میکند تا برای خرید ارز مورد نیاز خود اقدام کند.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت www.my.ice.ir و ثبت و بارگذاری اطلاعات خواستهشده، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند. و با طی مراحل کامل ثبتنام، در تاریخ و ساعت تعیینشده برای دریافت ارز به صرافی مورد نظر مراجعه نمایند.
سوال: در قانون جدید موضوع معاملات آتی ارزی مشروعیت دارد؟
در ماده 2 قانون مصادیق قاچاق ارز بیان شده است. با توجه به اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انجام معاملات فردایی مصداق بارزی برای قاچاق است.
اجتهادی: انجام هرگونه معامله ارزی تحت هر عنوانی اگر با رعایت مقرراتی که شورای پول و اعتبار نباشد مصداق قاچاق خواهد بود.