قرارداد کار موقت با عناوین دیگری همچون قراردادکار معین، قرارداد کار مدت موقت یا مدت معین نیز گفته میشود.
براساس ماده 7 قانون کار: قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد . مقاله قرارداد کار چیست؟ را مطالعه کنید که در آن به بررسی جزییات و انواع قراردادها پرداختیم.
به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی:
بر اساس این دستور العمل حداکثر مدت موقت شامل سقف زمانی مجموع قراردادهای مدت موقت است که برای انجام کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیرمستمر دارد از قبیل کارگاه های سدسازی، راهسازی و ساخت کارخانه، چهار سال تعیین شده است .
سرپرست اداره کل ادامه داد: حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیرمستمر دارد از قبیل:تمامی کارها در کارگاه هایی که برای انجام ماموریتی خاص ایجاد شده و ماموریت آنها در تاریخ معینی به اتمام می رسد نظیر کارگاه های سدسازی، راه سازی و ساخت کارخانه و همچنین تمامی کارها در کارگاه هایی که فعالیت آنها مقید به زمان خاصی نیست و در طول زمان تداوم دارند ولی جزو فعالیت ها و وظایف اصلی کارگاه نیستند نظیر ساخت سوله، ساختمان یا خط تولید جدید مشمول این دستورالعمل می باشند و بر اساس آن می توان با یک کارگر یا تعدادی از کارگران قرارداد منعقد کرد.
روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی
قرارداد کار موقت چیست؟
قرارداد کار موقت یا معین، قراردادی است که برای مدت محدود و یا انجام کار مشخص بین طرفین کار، منعقد می گردد.
مقصود قراردادهای کار معین، انجام کار مشخصی میباشد. مثلاً استخدام کارگران برای یک پروژه عمرانی مانند احداث یک ایستگاه پمپاژ آب، میتواند از این نوع باشد. هنگامیکه احداث ایستگاه پمپاژ خاتمه یابد کار تعیین شده در قرارداد نیز به پایان خواهد رسید.
در قرارداد چه مواردی ذکر شود؟
- کارگر قرار است چه کاری انجام دهد.
- حقوق کارگر
- بیمه
- دوره آزمایشی
- میزان ساعت کار و مرخصی
- تعهدات کارگر و کارفرمایی
- محل انجام کار
- تاریخ انعقاد قرارداد
- مدت قرارداد
- موارد با توجه به نوع شغل و کار
دانلود قرارداد کار موقت
برای دانلود نمونه قرارداد کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اینجا کلیک کنید.
خوب یا بد؟
با وجود اجتناب ناپذیری انعقاد قرارداد های کار به صورت موقت باید گفت موقتی بودن قراردادهای کار خصوصا در مشاغلی که ماهیتا دائمی بوده و استمرار دارند، امنیت شغلی و اطمینان خاطر کارگران را خدشه دار می کند، چرا که که کارفرما پس از اتمام قرارداد موقت هیچ گونه الزام قانونی مبنی بر تمدید قرارداد با کارگر ندارد و ترس کارگران از عدم تمدید قرارداد و بیکاری، امری است که به فراوانی قابل مشاهده است.
برای همین قانون گذار جهت حفظ امنیت شغلی کارگران با قرارداد موقت و اجتناب از بهره کشی آنان مقرر داشته حداکثر مدت در قراردادهای کار موقت که ذاتا دائمی نیستند و استمرار ندارند (فرضا رنگ آمیزی یک ساختمان که روزی پایان خواهد یافت) توسط وزارت کار تهیه و تصویب می شود.
مقررات این تبصره از زمان اجرایی شدن قانون کار به تاریخ ۲۹/۰۸/۱۳۶۹ تا ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ تصویب نشده بود و در جلسه هیات دولت به تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر مدت برای قرارداد کارهایی که جنبه غیر مستمر دارند به مدت ۴ سال تصویب شد.
[maxbutton id=”15″ text=”مشاوره تلفنی با وکیل ” ]
[maxbutton id=”16″ url=”https://dadpardaz.com/faqs” ] [maxbutton id=”14″ ]