حضانت فرزند بعد از طلاق از جمله خواستههای زوجینی است که قصد جدایی از هم را دارند. اگرچه زن و شوهر پیش و پس از طلاق دچار مشکلات روانی و عاطفی متعددی میشوند که صدمات مهمی را به آنها وارد میکند، اما نباید از کودکان طلاق که هیچ نقشی در این مشکلات نداشتهاند غافل شد.
آنچه در این مطلب درباره حضانت فرزند خواهید خواند:
- حضانت به چه معناست
- وضعیت حضانت دختر بعد از طلاق والدین
- وضعیت حضانت پسر بعد از طلاق والدین
- نقش مصلحت طفل در تعیین وضعیت حضانت
- شرط حضانت طفل در شروط ضمن عقد
- شرایط به عهده گرفتن حضانت فرزندان بعد از طلاق
- وضعیت حضانت در صورت فوت والدین
- ملاقات طفل با والدی که حضانت بر عهده او نیست
- تأمین مخارج و نفقه کودک
1- حضانت به چه معناست؟
ابتدا باید توجه کرد که مفهوم حضانت با ولایت اشتباه گرفته نشود.
ولایت اداره امور طفل است که بر عهده پدر و پدربزرگ است و پس از فوت آنها به فردی سپرده میشود که آنها پیش از فوت معین کردهاند. بر مبنای همین اشتباه این تصور غلط پدید میآید که حضانت طفل در نبود پدر با پدربزرگ است. این مسئله مطلقاً صحیح نیست.
حضانت به معنای نگهداری و مراقبت جسمی، روحی، مادی و معنوی اطفال و تعلیم و تربیت آنها است. حضانت علاوه بر اینکه حق والدین است، تکلیف آنها هم به شمار میرود. به این معنا که اگر حضانت طفل به یکی از والدین سپرده شود نمیتواند از آن صرف نظر کند و ملزم به نگهداری از طفل است.
2- وضعیت حضانت دختر بعد از طلاق
پس از جدایی والدین و قبل از رسیدن دختر به 9 سال (سن بلوغ) وضعیت حضانت را قانون مشخص میکند.
مطابق قانون تا زمان رسیدن کودک به 7 سالگی اولویت حضانت فرزند بعد از طلاق با مادر است. یعنی اگر مانعی وجود نداشته باشد، دادگاه خانواده کودک را برای نگهداری به مادر میدهد.
پس از 7 سالگی، پدر مسئول نگهداری از دختر میشود. این مسئله مطلق نیست و شرط استثنای آن مصلحت طفل است. زمانی که دختر به سن بلوغ برسد، حضانت او دیگر توسط قانون و دادگاه مشخص نمیشود و این خود دختر است که انتخاب میکند با کدام یک از والدین زندگی کند.
سوال: تاریخ تولد فرزندم ۱۳۹۲/۴/۱۵ میباشد و حضانت تا هفت سالگی با بنده است منظور از هفت سالگی، رسیدن به هفت سالگی است یا باید هفت سال پر شود. تا چه تاریخی حضانت بچه با من است و نیازی به مراجعه مجدد به دادگاه ندارم؟
پاسخ نگار پایدار اردکانی به این سوال حقوقی:
با توجه به تفاسیر فقهی و قضایی ماده 1169 قانون مدنی، مراد رسیدن به سن 7 سالگی است نه اتمام آن. بنابراین 7سال و یک روز، مبدا شروع حضانت توسط پدر است. همچنین نیازی به مراجعه شما به دادگاه نمی باشد و اقدام در این زمینه بر عهده پدر است.
پاسخ میثا کامیاب [ وکیل پایه یک دادگستری ] به این سوال حقوقی:
ملاک رسیدن به سن هفت سالگی است. پس از رسیدن به سن بلوغ (نه سال برای دختر و پانزده سال برای پسر) نیز دادگاه حضانت را به پدر یا مادری میسپارد که فرزند انتخاب می کند.
3- وضعیت حضانت پسر بعد از طلاق
مطابق قانون سن بلوغ در پسرها 15 سالگی می باشد و وضعیت حضانت را قبل از رسیدن پسر به سن بلوغ را قانون مشخص میکند.
مطابق قانون تا زمان رسیدن کودک به 7 سالگی اولویت حضانت فرزند بعد از طلاق با مادر است. یعنی اگر مانعی وجود نداشته باشد، دادگاه خانواده کودک را برای نگهداری به مادر میدهد.
پس از رسیدن فرزند پسر به 7 سالگی، پدر مسئول نگهداری از او میشود. این مسئله مطلق نیست و شرط استثنای آن مصلحت طفل است. زمانی که پسر به سن بلوغ برسد، حضانت او دیگر توسط قانون و دادگاه مشخص نمیشود و این خود پسر است که انتخاب میکند با کدام یک از والدین زندگی کند.
سوال: در چه صورتی مادر میتواند حضانت فرزند 6 ساله خود را بعد از سپردن حضانت به پدر دوباره بگیرد؟
نگار پایدار اردکانی در بخش پرسش و پاسخ حقوقی به این سوال این گونه جواب داده:
به موجب ماده 1169 قانون مدنی ، الویت حضانت تا سن 7 سالگی با مادر می باشد و پس از احراز صلاحیت توسط دادگاه، حق و تکلیف پدر است.
البته در مواردی پدر و مادر میتوانند به نفع یکدیگر از حق حضانت خود صرفنظر کنند. بنابراین قراردادهای بین والدین در مورد حق حضانت در صورتی که بر خلاف مصلحت طفل نباشد، معتبر و لازمالاجرا است.
لذا برای ابقای حضانت خویش در یک سال باقی مانده باید مدارک و شواهدی مستدل مبنی بر عدم صلاحیت پدر به دادگاه خانواده ارائه نمایید تا تصمیم مقتضی اتخاذ گردد.در هر حال تصمیم دادگاه مبتنی بر صلاح و غبطه فرزند خواهد بود.
سوال: من تصمیم دارم از زنم جدا شوم پسری 5 ساله دارم
- تو چه شرایطی میتوانم حضانت پسرم را خودم بگیرم؟
- اگه حضانت پسرم را دادگاه به زنم بدهد بعد از 7 سالگی هم میتواند با بهانهها باز هم بگیرد؟
- اگه زن تو مدتی که حضانت بچه را دارد ازدواج کند آیا حضانت از ایشان سلب میشود؟
- در کل چکار کنم تا حضانت پسرم را خودم بگیرم قابل ذکر هست هیچ مدرک محکمه پسندی اعم از اخلاقی یا منکراتی در مورد زنم ندارم.
پاسخ فاطمه قلاوند در پاسخ به این سوال حقوقی :
مطابق اصلاحیه ماده 1169 قانون مدنی حضانت (به معنای نگهداری و پرورش مادی و معنوی نه سایر امور طفل مثل امور حقوقی او) فرزند چه پسر و دختر بعد از جدایی پدر و مادر تا سن هفت سالگی با مادر اوست.
بعد از این سن هم به پدر واگذار شده البته صلاحدید دادگاه با رعایت مصلحت طفل شرط لازم میباشد ولی ممکن است دادگاه بعد از آن هم فرزند را به پدر واگذار نکنند.
یعنی مادر از بدو تولد تا ۷ سالگی از پسر نگهداری میکند و از ۷ سال تا ۱۵ سالگی پدر میتواند در صورت موافقت و صلاحدید دادگاه چنانچه مصلحت طفل ایجاب کند حضانت او را برعهده گیرد.
اما سپردن حضانت به مادر مطلق و بدون استثنا نیست چرا که در صورت حدوث جنون یا ازدواج مادر این حضانت مطابق قانون ساقط خواهد شد یعنی پدر میتواند حضانت را از مادر پس بگیرد و ازدواج مجدد برای او به معنای تحویل فرزند به پدر است.
4- نقش مصلحت طفل در تعیین وضعیت حضانت
سوال: من یک دختر ۳ ساله دارم که تا ۷ سالگی حضانتش با من هست. خیلی نگرانم بعد این هفت سال این جوری که شنیدم می گویند اگر فرزندت نخواهد برود پیش پدرش به اجبار نمیتوانند او را ببرند، میخواستم بدانم این حرف درست هست؟
پاسخ سعید نجات زادگان [ وکیل پایه یک دادگستری ] در رابطه به این سوال بخش پرسش و پاسخ حقوقی:
مطابق قانون جدید حمایت خانواده، اگر پس از رسیدن کودک به 7 سالگی اختلافی در مورد حضانت وجود داشته باشد، دادگاه باید در مورد حضانت او با در نظر گرفتن مصلحت طفل تصمیم بگیرد. این مسئله به این معنی است که دادگاه خانواده باید با توجه به وضعیت کودک، وضعیت والدین او و وضعیت زندگی آنها، مناسبترین شرایط را برای زندگی کودک انتخاب کند.
بنابراین سپردن حضانت فرزندان بعد از طلاق به پدر پس از 7 سالگی مطلق نیست و در هر صورت مصلحت او مهمترین مسئله است. اهمیت مصلحت کودک به حدی است که حتی اگر والدین توافقی در مورد نگهداری طفل داشته باشند و دادگاه خانواده آن را بر خلاف مصلحت او تشخیص دهد، میتواند حکمی به غیر از آنچه والدین توافق کردهاند بدهد.
همچنین بخوانید : حضانت فرزندان در قانون جدید حمایت خانواده
سوال: حضانت پسر یازده سالهام چهار سال پیش زمان صدور حکم طلاق به پدرش داده شده، ولی طی این چهار سال با من زندگی کرده طبق خواسته فرزندم، میخواهم راجع به حکم رشد پسر اطلاعات بدهید که میتوانم حکم رشد برای حضانتش بگیرم ؟
پاسخ نگار پایدار اردکانی [کارشناس ارشد حقوق] در رابطه به این سوال بخش پرسش و پاسخ حقوقی :
نظر به ماده 1169 قانون مدنی، حضانت فرزند تا سن 7 سالگی با مادر بوده و پس از آن حق و تکلیف پدر می باشد. لذا اخذ حکم رشد از دادگاه، تاثیری در تغییر قانونی حضانت از فرزند ندارد.
دختر پس از نه سالگی و پسر پس از 15سالگی از سن حضانت خارج شده و به خواسته و صلاحدید خود انتخاب می کند با کدام یک از والدین زندگی کند.در صورت حدوث اختلاف در حضانت از فرزند پس از سن هفت سالگی،حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد.
5- شرط حضانت طفل در شروط ضمن عقد
سند نکاحیه یا همان عقدنامه های دفاتر ازدواج و طلاق، تکلیف بسیاری از مسائل مالی و غیرمالی بین زوجین را مشخص میکنند.
با این حال، عقدنامه های مزبور فضایی را در اختیار طرفین قرار میدهد که بتوانند شروط دیگری را نیز در آن گنجانده و تکلیف برخی امور مهم دیگر را از همان ابتدا مشخص کنند.
بر همین مبنا، اگر زوجین در سند نکاحیه وضعیت خاصی در مورد حضانت فرزند بعد از طلاق به عنوان شرط ضمن عقد مطرح کرده باشند، نیازی به تبعیت از قانون نیست و وضعیت نگهداری کودک بر مبنای شرط ضمن عقد تعیین می شود.
6- شرایط به عهده گرفتن حضانت فرزندان بعد از طلاق
شرایطی که قانون مدنی برای نگهداری طفل عنوان می کند:
- توانایی عملی
- شایستگی اخلاقی
- عقل
- اسلام
- عدم ازدواج مادر با شخص دیگر
علاوه بر این موارد، اگر زندگی با یکی از والدین، کودک را در خطر جسمی یا روحی قرار دهد مانند اینکه یکی از والدین بیماری خطرناک واگیردار داشته باشد، نمیتواند از کودک نگهداری کند.
اگر مادر مجدداً ازدواج کند، در صورتی که پدر فوت کرده باشد حق حضانت فرزند بعد از طلاق از او سلب نمیشود و کودک همچنان تحت نگهداری او باقی میماند.
موارد زیر میتواند از جمله شرایطی باشد که دادگاه حق حضانت را از یکی از والدین سلب کند:
- اعتیاد زیانآور به الکل، مواد مخدر، قمار
- اشتهار به فساد اخلاقی و فحشا
- ابتلا به بیماری روانی به تشخیص پزشکی قانونی
- سوءاستفاده از طفل یا اجبار او به ورود به مشاغل ضداخلاقی مانند فساد، فحشا، تکدی گری، قاچاق
- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
مصادیق سلب حضانت فرزند بعد از طلاق تنها به همین موارد خلاصه نمیشود و همانطور که گفته شد در صورت احتمال هرگونه خطر جسمی، روحی و یا تربیتی، دادگاه میتواند حق حضانت را از والدین سلب کند.
سوال: من پدر دختری سه ساله هستم که حضانت به من واگذار شده است و همسر سابقم با پرونده سازی و شکایت کیفری با عنوان توهین بنده را به دادگاه کشانده و دادگاه بنده را به صد هزار تومان جریمه به صندوق دولت محکوم کرده است آیا با این محکومیت حضانت از من سلب میشود؟
پاسخ بیتا اخوان مدرس [ وکیل پایه یک دادگستری ] در رابطه با این سوال حقوقی :
در ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی بیان شده:
«هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه میتواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند».
بنابراین اگر والدین فاقد صلاحیت لازم برای نگهداری اطفال باشند، این حق توسط قانونگذار ساقط خواهد شد.
و سایر مواردی از این قبیل که در صورت اثبات آن به دادگاه می توان حضانت را از پدر یا مادر سلب کرد. اما صرف فحاشی سلب حضانت نخواهد کرد.
سوال: حضانت فرزند پسر معلول را میتوانم از پدرش بگیرم؟
ویدا نجفی [کارآموز وکالت ] در بخش پرسش و پاسخ حقوقی به این سوال اینگونه جواب دادهاند:
حضانت کودک با پدر ایشان است اما اگر به سن ۷ سالگی نرسیده باشد میتوانید درخواست حضانت بدهید و اگر اثبات نمایید پدر ایشان صلاحیت نگهداری از ایشان را ندارد امکان گرفتن حضانت وجود دارد .
7- وضعیت حضانت در صورت فوت والدین
در صورت فوت هریک از والدین، حضانت طفل با دیگری است. مثلاً پس از فوت پدر، حضانت کودک با مادر است.
همانطور که گفته شد پدربزرگ ولی طفل است و در صورت فوت پدر، حضانت طفل بر عهده او نیست. در صورتی که پدر و مادر هر دو فوت کنند، حضانت طفل بر عهده پدربزرگ پدری است. اگر پدربزرگ هم فوت کرده باشد حضانت طفل بر مبنای طبقات ارث است.
8- ملاقات طفل با والدی که حضانت بر عهده او نیست
در قانون مدنی درباره ملاقات فرزند با والدین به این صورت آمده است:
هرکدام از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد. تعیین زمان ومکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن، در صورت اختلاف بین والدین با محکمه است.
از آن جایی که طفل باید از حضور هر دو والد بهرهمند شود، هریک از والدین که دادگاه حضانت فرزند بعد از طلاق را به او واگذار نکرده است میتواند ساعاتی از هفته با فرزند خود ملاقات کند.
تعیین ساعات ملاقات در درجه اول با توافق والدین با یکدیگر انجام میشود. اما در صورتی که والدین در این مورد به توافق نرسند، دادگاه در این مورد تصمیم میگیرد.
هیچ مسئله ای، حتی فساد اخلاقی، نمیتواند مانع از ملاقات والدین با کودک شود، بلکه باید شرایطی تأمین گردد تا این دیدار در محیطی امن و با نظارت کافی انجام شود.
در صورتی که یکی از والدین مانع ملاقات فرزندش با دیگری شود، یا والدی که حضانت بر عهده او نیست از تحویل کودک خودداری کند، طرف دیگر میتواند با مراجعه به مراجع قضایی او را ملزم به تحویل طفل کند. در صورتی که ایجاد مانع برای ملاقات تکرار شود میتواند دلیلی برای سلب حضانت باشد.
9- تأمین مخارج و نفقه کودک
در مورد نفقه اگر می خواهید بیشتر بدانید این مطلب را بخوانید: چگونه نفقه را مطالبه کنم؟
در طول زندگی مشترک، پرداخت هزینه های زندگی زن و فرزندان بر عهده مرد است. پس از جدایی نیز بدون توجه به این مسئله که حضانت فرزند بعد از طلاق با کدام یک از والدین است، پدر مسئولیت دارد نیاز های مالی او را تأمین کند.
مبلغ نفقه کودک را دادگاه خانواده بر اساس وضعیت او از نظر موقعیت اجتماعی، شرایط سنی، نیاز های روزمره و غیره تعیین میکند.
اگر در شروط ضمن عقد گفته شده باشد که در صورت واگذاری حضانت طفل به مادر تأمین مخارج او با مادر است، پدر موظف به پرداخت نفقه طفل نیست.
اما اگر مادر به صورت داوطلبانه مدتی هزینه های زندگی فرزندش را تأمین کند به معنای وظیفه او نسبت به این عمل نیست و هر زمان که بخواهد میتواند پرداخت نفقه کودک را از پدرش درخواست کند.
در صورتی که پدر فوت کرده باشد حضانت کودک با مادر است اما پدربزرگ پدری وظیفه دارد مخارج زندگی کودک را تأمین کند.
سوال: زمانی که حضانت با مادر است به غیر از نفقهای که دادگاه مشخص کرده است میشود از پدر بابت هزینههای تحصیلی فرزند از پدر درخواست کرد؟
سعید نجات زادگان [ وکیل پایه یک دادگستری ] در پاسخ به سوال حقوقی این گونه نوشتند:
در تعیین میزان نفقه فرزند، هزینه تحصیل هم در نظر گرفته شده و دریافت وجه جداگانه برای آن امکانپذیر نیست.
با وجود همه مطالب گفته شده، مهم ترین بحث در مسئله حضانت فرزندان بعد از طلاق، مصلحت و آسایش طفل است و دادگاه بیش از هرچیز این مورد را در نظر میگیرد بنابراین ممکن است با وجود احراز همه شرایط در یکی از والدین صرفاً به این دلیل که کودک تمایل ندارد با او زندگی کند، دادگاه حضانت فرزند بعد از طلاق را به او واگذار نکند.
9- شرایط خروج فرزند از کشور
سوال: حدود ۱۰ سال پیش حکم حضانت فرزند را از دادگاه گرفتم، مادر فرزند هم درخواست تجدید نظر نکرد. الان برای سفارت میخواهم مدارک ارسال کنم. مشکل اینجاست که ذیل حکم نوشته ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظر خواهی است، در حالی که حکم قطعی شده است.
پاسخ میثا کامیاب [ وکیل پایه یک دادگستری ] در رابطه با این سوال بخش پرسش و پاسخ حقوقی :
با توجه به اینکه رأی دارای تاریخ است و در ترجمه رسمی نیز تاریخ قید می شود، و واضح است که بیست روز تجدیدنظر سپری شده و این جمله مشکلی را ایجاد نمی کند.
سوالات متداول درباره حضانت فرزند
همانگونه که در این مقاله هم توضیح داده شده حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر می باشد.
پس از 7 سالگی، پدر مسئول نگهداری از دختر میشود. این مسئله مطلق نیست و شرط استثنای آن مصلحت طفل است. زمانی که دختر به سن بلوغ برسد، حضانت او دیگر توسط قانون و دادگاه مشخص نمیشود و این خود دختر است که انتخاب میکند با کدام یک از والدین زندگی کند.
زن و شوهر میتوانند درباره حضانت هم در هنگام طلاق، با یکدیگر توافقی کنند که خلاف متن قانون باشد، مثلا اگر مادر ازدواج هم کرد حضانت همچنان با وی باشد.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن تا 15 سالگی پدر مسئول نگهداری از پسر میشود. این مسئله مطلق نیست و شرط استثنای آن مصلحت طفل است. زمانی که پسر به سن بلوغ برسد، حضانت او دیگر توسط قانون و دادگاه مشخص نمیشود و این خود پسر است که انتخاب میکند با کدام یک از والدین زندگی کند.
مبلغ نفقه کودک را دادگاه خانواده بر اساس وضعیت او از نظر موقعیت اجتماعی، شرایط سنی، نیاز های روزمره و غیره تعیین میکند که مسئولیت پرداخت آن با پدر می باشد.
این مقالات هم بخوانید:
67 دیدگاه
بسيارعالى ومفيدبود
سلام من تصمیم به طلاق یا متارکه دارم ۳ سوال دارم۱) پسر ۱۵ ساله من پس از متارکه( نه طلاق) هم میتواند با من زندگی کند ؟
۲) من خانواده ام ساکن استانی دیگرند . اگر بخواهم پسرم را به خانه یا شهر پدری ببرم با توجه به (دیدار پدر با فرزند) آیا دادگاه اجازه میدهد؟ چون در این شهر تنهای مطلقم
۳) امکانات تحصیلی در شهری که در آن ساکنم , برای پسرم بهتر از زادگاه خودم است البته تامین مسکن اینجا برایم دشوار است. آیا این مساله میتواند مشکلی در حضانت فرزندم ایجاد کند؟ و آیا میتوانم برای تامین سکونت فرزندم در این شهر از پرسش تقاضای مسکن کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
بسيارعالى ومفيدبود.متشكرم
من یک پسر۱۷ساله دارم ازپدرش جداشدم ومجدد ازدواج کردم درحال حاضر پدرش فوت شده پسرم بامن زندگی میکنه میخوام درمورداموال پدریش بپرسم تکلیف اموالش چی میشه. آیامادربزرگش که درقیدحیات هست صاحب اموالش میشودیادرحضانت پسرم دخیل هستند؟
سوالی داشتم در یک مورد اگر پدر و مادر از هم جداشده باشند و هیچ یک ان را به فرزندی قبول نکنند و پسر باسعی وتلاش خود به زندگی خود ادامه دهد و مالی (گوسفند)داشته باشد. وخود را اعدام کنند .ان مال به چه کسی خواهد رسید
با سلام
فرض سوال واضح و مشخص بیان نشده است.در هر حال دو صورت متصور است.
1_فوت فرزند
2_فوت والدین
در فرض اول،اموال،به وراث طبقه اول،یعنی پدر و مادر(جمعا یک سوم) می رسد و مابقی در صورت نبود وراث دیگر طبقه یک(همسر)،به پدر می رسد.
در فرض دوم،اموال به فرزندان مطابق قاعده(پسر دو برابر دختر)می رسد.
موفق باشید.
سلام. من قصد دارم از شوهرم جدا بشم. یک پسر دو ساله دارم. همه ی امور پسرم به عهده ی من هست و نمیتونم حتی چند ساعت هم پیشش نباشم. همسرم میگه اگه طلاق میخوای، بچه رو بذار برو خونه ی پدرت تا دادگاه مشخص کنه بچه باید پیش کی باشه. میخواستم بدونم توی مدتی که من برای طلاق اقدام می کنم، پسرم باید پیش کی باشه؟ و اینکه چطوری باید اقدام کنم برای طلاق و چقدر زمان میبره؟
سلام یه سوال داشتم زنو شوهری که در خارج از ایران ازدواج میکنن بعد یه مدت با مشگل روبه رو میشن مادر دادخواست طلاق بده قبل از اینمه حکم طلاق صادر بشه حامله باشه بدونه اطلاع از همسر خود از اون کشور بره بچرو تو ایران بدونیا بیاره پدر بچه بخواد بچرو بگیره دادگاه تو ایران چجوری میشه باید برگردن کشوری که ازدواج کردن؟یا نیشه تو ایران پیگیری کرد؟ پدرو مادر هر 2 ایرانی
سلام
من مدتی متوجه شدم که همسرم با یک آقایی رابطه دارد و ازشون فیلم هم گرفتم چند جا از جمله لحظه ورود به خونه و تو کافی شاپ و…. نرم افزار هم رو گوشی همسرم نصب کردم و تماس های ضبط شده شون هم دارم و بعد از چند بار صحبت و مشاوره و … همسرم تهدیدم کرده که هم دوتا بچه هام میگیره ازم و هم مهریه و نفقه و …حتی تهدید کرده که نصف کارخونه م و خونه رو هم میتونه ازم بگیره و به خاک سیاه بشونه منو , البته وکیل هم گرفته و سفت و سخت دنبال پرونده سازی علیه بنده هست و امروز صبح هم واسم پیامک ابلاغیه الکترونیک اومد و رسما جنگ حقوقی بر علیه من شروع شده.
میخواستم بدونم که من میتونم برای جلوگیری از آبروریزی درخواست طلاق توافقی بدم و در این صورت آیا حضانت بچه ها بازم به همسرم میرسه؟
یک دختر ۵ ساله و یک پسر ۳ ساله دارم
لطفا راهنمایی م کنید و در صورتی که امکانش هست مراحل انجام کار در صورتی که نخواهم وکیل بگیرم و خودم پیگیری کنم رو بفرمایید
واقعا در مونده ام و حس میکنم به آخر خط رسیدم خدا خودش کمکم کنه
پیشاپیش ممنونم که حرفام رو شنیدید و راهنمایی م میکنید
با سلام
طبق ماده1169قانون مدنی حضانت فرزندان چه دختر و چه پسر تا سن7سالگی با مادر و پس از آن حق و تکلیف پدر است.با این حال چنانچه حضانت مادر پیش از هفت سال،موجب تضرر روحی،اخلاقی یا جسمی فرزندان گردد با اثبات آن از طریق شما و امارات موجود(فیلم،صدا و…محضر قاضی تنها در علم قاضی موثر است و سند و مدرک محسوب نمی گردد)امکان سلب حضانت از ایشان محتمل است.در باب طلاق نیز،در هر صورت حق طلاق با مرد است لیکن چنانچه طلاق به اراده شما باشد چنانچه شرط تنصیف دارایی در سند نکاحیه امضا شده باشد،مالکیت نیمی از کلیه اموالی که پس از ازدواج به دست آورده اید برای زوجه خواهد بود در غیر اینصورت خیر.پرداخت مهریه و نفقه نیز از جمله تکالیف زوج است و مفر قانونی برای آن وجود ندارد.اما چنانچه درخواست طلاق از ناحیه زوجه باشد میتوانید وقوع طلاق را منوط به بخشش کل یا جزء مهریه نمایید.برخلاف پیشنهاد شما،مطلوب است از وکلای مجرب در حوزه خانواده مدد بگیرید.
با آرزوی شادی
سلام من مادر یک دختر ۴ساله هستم با همسرم اختلاف داریم میخوایم جدا بشیم همسرم معلول از ناحیه پا هستن ،میخواستم بدونم اگه جدا بشیم میتونم بخاطر وجود معلولیت در همسرم حضانت دخترم بعد از هفت سالگی رو داشته باشم یا نه؟ممنون میشم راهنمایی کنین
با سلام
عنوان”معلولیت”ذیل هیچ کدام از معیارهای سلب حضانت نمی گنجد و نمی توان با استناد به آن حضانت قانونی پدر را سلب نمود؛مگر وجود معلولیت،منتج به نتایجی نظیر عدم توانایی در نگهداری و رسیدگی به طفل،عدم تامین معاش فرزند و…گردد.
موفق باشید.
باسلام درمورد ملاقات فرزند سه روز در هفته معناش شبانه روزیس من فک میکردم ساعتیس بااین علم که وقت ملاقات نهایتاً چهار ساعت در روز باشه اجازه دادم .حال اگر بخام ساعتیش کنم میشه .یااعتراض کنم مجدد
با سلام
ترتیب ملاقات،ساعات و روز آن به تشخیص دادگاه می باشد و در این رابطه،عواملی مانند سن،جنس و وابستگی فرزند به شخصی که حضانت ندارد موثر است.با این حال چنانچه تصمیم دادگاه سه روز در هفته باشد؛بر اساس صلاح و غبطه فرزند بوده و چنانچه اعتراض بجایی داشته باشید با اثبات آن به محکمه تغییر ترتیبات آن را بخواهید.
موفق باشید.
سلام من حضانت فرزندم۲ ساله را به مادرش سپردم و در توافق طلاق نفقه را تا پایان سن حضانت باید پرداخت کنم سوال من این است که تاپایان سن حضانت یعنی تا چند سالگی فرزندم ؟؟ ایا فرزندم با حکم رشد میتواند ازمن مطالبه نفقه کند ؟؟
قرداد ما در مرداد ثبت محضری شده است و هر ساله مبلغی اضافه میشود سوال من این است که افزایش مبلغ با عید نوروز است یا یکسال از موعد قرار داد محضری بگذرد
سلام من حضانت فرزندم۲ ساله را به مادرش سپردم و در توافق طلاق نفقه را تا پایان سن حضانت باید پرداخت کنم سوال من این است که تاپایان سن حضانت یعنی تا چند سالگی فرزندم ؟؟ ایا فرزندم با حکم رشد میتواند ازمن مطالبه نفقه کند ؟؟
قرداد ما در مرداد ثبت محضری شده است و هر ساله مبلغی اضافه میشود سوال من این است که افزایش مبلغ با عید نوروز است یا یکسال از موعد قرار داد محضری بگذرد
با سلام
معمولا مقصود از اتمام سن حضانت،9سال برای دخترو15سال برای پسر می باشد.لیکن در مورد شما،احتمال می رود اتمام سن حضانت برای مادر یعنی7سالگی فرزند مدنظر باشد.در هر حال تکلیف پرداخت نفقه چه حضانت با پدر بوده و چه با مادر،تکلیف پدر است.گرفتن حکم رشد در پرداخت نفقه تاثیری ندارد و فرزندان تا زمانی که در خانه پدر بوده و منبع مالی برای گذران معیشت نداشته باشند،تحت پوشش نفقه ولی خود خواهند بود.میزان نفقه بسته به نظر دادگاه است و ابتدای هر سال برای کل آن مشخص می گردد.
موفق باشید.
سوال دیگه ای هم در خصوص بعد از طلاق داشتم؛ همسرم میگه بعد از طلاق، اجازه نداری بچه رو خونه ی پدرت ببری چون مشکل اخلاقی داره. آیا این مساله در قانون تعریفی داره؟ اگر بتونه با کلک همچین چیزی رو ثابت کنه و بخواهم خونه ی جدا بگیرم، وظیفه ی تامین مسکن با من هست؟
با سلام
چنانچه بتوانند در دادگاه خانواده اثبات نمایند که حضور فرزند در منزل پدری شما منتج به آسیب جسمی یا روحی وی می گردد،دادگاه با توجه به مصلحت طفل،تصمیم می گیرد و در صورتی که مدارک کافی باشد،می تواند شما را منع کند.حضانت فرزند تا7سالگی با مادر است اما پرداخت نفقه که از جمله آن تامین مسکن مناسب است،به عهده پدر می باشد.لکن،موضوع به سادگی گفتار نیست و تامین نفقه بصورت ماهانه در آرائ دادگاه مشاهده می شود.همه چیز به رای قاضی و دیدگاه وی بستگی دارد.
من زنی هستم با سه فرزند دختر میخواهم ولایت فرزندانم را از همسرم بگیرم چه باید انجام دهم
با سلام
عنوان”ولایت”مختص پدر و پس از آن جد پدری است و تا زمانی که آنان زنده هستند به هیچ عنوان ولایت به شما واگذار نمی شود.مگر پس از فوت آنان و با جمع شرایط خاص.لذا شما تا سن7سالگی صرفا می توانید حضانت آنان را بر عهده داشته باشید.
موفق باشید.
سلام، ممنون از توضیحات خوبتون. یه سوال داشتم ممنون میشم جواب بدید.
اگر پدر و مادر یک دختر 19 ساله طلاق بگیرن و دختر انتخاب کنه که با مادر زندگی کنه، برای تصمیمات قانونی مثل ازدواج همچنان نیاز به اجازهی پدر هست یا مادر جایگزین میشه برای چنین تصمیماتی؟
و اینکه اگه نخوایم سراغ پدر بریم راهی هست که بدون اجازهی اون ازدواج کرد؟
برای خروج از کشور هم نیاز به اجازه ی والدین هست؟
با سلام
علیرغم اتمام سن حضانت،ولایت پدر همچنان پابرجاست و دختر باکره برای ازدواج موقت و دائم نیازمند اذن پدر است و خروج از ولایت پدر تنها در صورت مخالفت عمدی پدر با ازدواج دختر و اقامه دعوا علیه ایشان و اخذ مجوز از دادگاه ممکن است.
چنانچه فرزند به سن18سال تمام رسیده باشد،برای خروج از کشور نیاز به اجازه هیچ یک از والدین ندارد.
موفق باشید.
ببخشد من 18 سالمه و پدرم ترامادول مصرف می کند خواهرم 7 سالشه اگه مادرم طلاق بگیرد حضانت خواهرم با کیست؟؟؟ پدر یا مادر
با سلام
حضانت فرزند پس از رسیدن رسیدن به سن7سال به عهده پدر است.لذا علی الاصول پدر شما موظف به قبول حضانت می باشد.لیکن شما و مادر تان می توانید به عنوان یکی از نزدیکان طفل،عدم صلاحیت پدر خود را جهت حضانت به دلیل اعتیاد به مواد مخدر اثبات نمایید.دادگاه پس از بررسی تکلیف حضانت را مشخص می کند که در اکثر موارد اولویت با مادر است.
موفق باشید.
سلام خسته نباشید . من ایرانی نیستم و همسرم هم ایرانی نیست ولی در ایران به دنیا اومدم و بچه مون هم که دختره الان 7 سالشه در ایران به دنیا اومده . الان طلاق گرفتیم ولی طلاقمون جایی ثبت نشده و دخترم پیش من زندگی میکنه و کسی از شوهر قبلیم خبری نداره . الان میخوام حضانت بچمو بگیرم تا برای مدرسه و این جور چیز ها نیازی به حضورش نباشه چون پیداش نمیکنم فکر میکگنم از ایران رفتهو لطفا راهنماییم کنید
با سلام
طبق رای شعبه8دیوانعالی کشور در سال92،هرگاه زوجین از اتباع کشور بیگانه باشند، از حیث احوال شخصیه تابع قانون دولت متبوع خود هستند ولی هرگاه قوانین مربوط به احوال شخصیه دولت متبوع خود را جهت رسیدگی به دعوی مطروحه (در بحث شما حضانت که از توابع طلاق است) ارائه ندهند،تابع قوانین کشور ایران خواهند بود.لذا علی الاصول تا زمانی که پدر دعوای حضانت فرزند را اقامه نکرده می توانید دختر خود را تحت پوشش تربیتی خود داشته باشید در غیر اینصورت حضانت دختر پس از7سالگی با پدر است مگر اینکه عدم صلاحیت وی در دادگاه خانواده به استناد قانون و تایید قاضی مشخص گردد.
موید باشید.
سلام خسته نباشید
من ۸سال ازدواج کردم.شوهرم مدام مشکلات مالی و بدهی داره.
و تمامی نداره.خونه پدرم ساکن هستیم همسرم نه کرایه خونه میده،نه خرج خونه نه خرج منو و فرزندمو تامین میکنه.مدام دعوا داریم یه فرد بسیار بی مسئولیت و بی عاریه.و بسیار بد اخلاق و عصبی.هر دفعه هم میگم خسته شدم میگه همینه که هست.
خسته شدم میخوام ازش جدا شم.فقط میخوام بدونم حضانت پسرمو میتونم به عهده بگیرم.؟پسر ۱ساله دارم.
نه پدر خوبیه نه همسر.از نظر عاطفی رابطه سردی با پسرمون داره. ما زیر یک سقف هیچ رابطه عاطفی با هم نداریم.
ولی برای آزار و اذیت من، میگه بچه رو ازت میگیرم.
خیلی تحت فشارم.میترسم بچه رو ازم بگیره.
لطفا راهنماییم کنید.با تشکر.
با سلام
نظر به عدم تامین منزل مسکونی و عدم پرداخت نفقه به افراد واجب النفقه از جانب زوج،می توانید با اقامه دعوای شکایت ترک انفاق در حوزه قضایی زندگی خود و اخذ حکم ترک انفاق،از دادگاه تقاضای طلاق نمایید.
حضانت فرزند طبق قانون تا7سالگی به عهده مادر است و پس از آن نیز چنانچه عدم صلاحیت پدر مستند به موارد قانونی مشخص گردد،حضانت شما تمدید و الا با پدر خواهد بود.
موید باشید
خواستم بپرسم اگر به بهونه ایی بچه رو ازشون کش برم و بهشون ندم تا اونا مجبور بشن به دادگاه مراجعه و شکایت کنن…ایا از لحاظ قانونی جرمی مرتکب شدم…چون درحال حاظر هیچ حکمی جهت حضانت یا ملاقات صادر نشده.و به نحوی هنوز پامون به دادگاه نرسیده؟ولی با بردن بچه پیش خودم میخوام اونا اقدام کنن؟ایا عمل من قبل رای دادگاه خلافه..؟
متشکر
باسلام..خانم من چند ماهی رفته خونه پدرش و نمیزارن بچه ی یکسالمو ببینم..و اونا گذاشتن که باش منو اذیت کنن و تا حرفی میزنم میگن برو دادگاه…چون میدونن روال دادگاه زمان بره و میخوان اذیت کن…
خواستم بپرسم اگر به بهونه ایی بچه رو ازشون کش برم و بهشون ندم تا اونا مجبور بشن به دادگاه مراجعه و شکایت کنن…ایا از لحاظ قانونی جرمی مرتکب شدم…چون درحال حاظر هیچ حکمی جهت حضانت یا ملاقات صادر نشده.و به نحوی هنوز پامون به دادگاه نرسیده؟ولی با بردن بچه پیش خودم میخوام اونا اقدام کنن؟ایا عمل من قبل رای دادگاه خلافه..؟به دوزدی که محسوب نمیشه یا جرم مشابه؟
متشکر
سلام… اگر یک فرزند دختر 15 ساله بعداز طلاق پدر ومادرش نخـواهد با هچکدام از پدر یا مادرش زندگی کند دادگاه چه حکمی میدهد؟؟
سلام
خسته نباشید بابت مطالب مفیدتون تشکر میکنم
سوالی داشتم من دوسال پیش بقصد کار در خارج از کشور و مهاجرت بدون اینکه مهریه را همسرم ببخشد یا امتیازی بگیرم فقط برای احتمالات پیشبینی نشده حضانت دختر 12 ساله ام را بهمراه وکالت طلاق به همسرم دادم و از ایران خارج شدم همسر.و دخترم هم به منزل مادر خانمم رفتن ولی بعد مدت کوتاهی بدلیل فراهم نشدن شرایط به ایران برگشتم همسرم بدلیل مدرسه دخترم خاست تا پایان سال تحصیلی خانه مادرش بماند و منم موقتا منزل پدرم اجاره مدتی که گذشت هر بار وکالت طلاق خواستم همسر بهانه اورد منم بدلیل اعتماد خیلی پیگیر نشدم تا اینکه همسرم بهم گفت از یکماه قبل از من جدا شده و بخشی از مهزیه را بخشیده و بخشی را بنوعی احتیاط نگه داشته. بگذریم از این که اصلا قصد از دادن وکالت طلاق نبوده و ایشون سواستفاده کرده در این مدت دخترم با مادرش بوده ولی متاسفانه همسرم با تربیت نادرست باعث شده از نظر شخصیتی و رفتاری دور بشه از مسیر درست و دنبال تفریح و دوست پسر و اینگونه موارد باشه تا جایی که برادر همسر با وجود کدورت بمن زنگ زد و ابراز نگرانی کرد و گفت از همسرم قطع امید کرده
ایا با شرح فوق میتونم حضانت دخترمو بگیرم
سلام خسته نباشید
چند سال پیش با ترفندی خانمم با کمک وکیلش حق طلاق و از من گرفت چهار سال از اون روز میگذره الان میخواد از من جدا بشه من دوتا بچه که یکی شون پسر و چهارده سالشون و یه دختر که تقریبا چهار سالشه سوال من از خدمت شما اینه من چجوری میتونم حضانت بچه هام داشته باشم؟و اینکه خانمم میتونه نصف اموالم که یه خونه و یه ماشین هست مصادره کنه یا نه؟صمیمانه از راهنمایی شما تشکر میکنم
سلام.من شاغلم و یک دختر 10 ساله و یک پسر 4 ساله دارم. قرار بود بعد از طلاق توافقی، بچه ها حداکثر سه روز پیش من و بقیه رو پیش پدرشون باشند، اما تا پای خرج و مخارج پیش اومد شوهرم گفت من برا دو سه روز نفقه نمی دم. سوال من اینه که :
1- اگه حضانت با همسرم باشه و من حق ملاقات دو روز یا سه روز داشته باشم یا حتی بچه ها کلا دو سه روز پیش من باشن، آیا شوهرم می تونه بگه نفقه نمی دم؟ در اینصورت من می تونم برا نفقه بچه ها از طریق دادگاه شکایت بکنم؟
2- یا اینکه حضانت با هرکسی باشه پدر باید نیازهای مالی فرزندان و نفقه اونها رو به عهده بگیره؟
سلام خسته نباشید
خواهر من در یک تصادف که سوهرش راننده بود و مقصر هم اعلام شد از طرف پلیس به دلیل خواب آلودگی راننده، فوت شدن، از ایشون یه پسر مونده که چهار سالشه، بعد از یک سال از فوت خواهرم، خواهر بزرگترم به درخواست دامادمون بخاطر بچه با ایشون ازدواج کردن، ولی بعد از چند ماه متوجه شدن که این آقا مشکل روانی و جنسی دارن و الان درخواست طلاق دادن، آیا پدر و مادر من میتونن از ایشون شکایت کنن و آیا اگر ثابت بشه مشکل روانی داره، حضانت بچه ازش سلب میشه؟ اگر سلب بشه به چه کسی سپرده میشه؟ خانواده من هیچ شانسی برای گرفتن بچه یا حداقل ملاقاتش دارن؟
پدر دامادمون هم زنده است ولی بسیار پیر و از کارافتاده است.
سلام. دختر من متولد ۱۳۹۰ و من سال ۹۲ جدا شدم. بچه همیشه دست من بوده و من سرپرستیش رو گرفتم و حکم دادگاه دارم.
الان بخوام سرپرستی کاملش رو بگیرم باید چکار کنم. ؟ چجوری میتونم واسش پاسپورت بگیرم! الان ۱۰ سالشه و ۷ ۸ سال از طلاق ما میگذره و هیچوقت بچه و پدرش همو ندیدن. و هیچوقتم توی جلسات دادگاه شرکت نکرده. متواریه. الان برای اقدام پاسپورت باید چکار کنم وقتی پدری وجود نداره!
من خواهرم ۲۰روزه که زایمان کرده وبچه نارس وپدربچه اومده بچه رو۳روزکه ازدستگاه بیرون اوردن اومدبچه رویواشکی ازخونه بردمیخواستم بدونم ماچجوری میتونیم بچه روبگیریم وحق حضانت کاملشوبگیریم
با سلام خدمت شما.
عذرمیخام من سه ساله ازدواج کردم.یه پسر دوساله دارم.میخام ازهمسرم جدابشم.رابطه عاطفی اصلا باهم داریم.به زورخانواده ازدواجکردم.بارفتارای بدی که همسرم بامن داشتن مصمم شدم برای طلاق.ولی بخاطر پسرم خانواده بازم راضی نشدن که جدابشم.
سه ماه بایه اقایی اشناشدم.درحد دوستی و چت بود. و چن روزی میشد که همسرم به من شک کرده بود.منم بخاطریکه مطمعن شه نمیخامش و میخام طلاق بگیرم.اون اقا رو به خونم اوردم.همسرم ازینکه شک کرده بود.فورا خودشوبه خونه رسوند.و اون اقارو توخونه دید.و از من و اون اقا و خودش عکس سلفی گرفت.ینی سه تامون توی عکس هستیم.من بامانتو بودم.فقط شال روی شونه هام بود.میخاستم ببینم بااون عکس میتونه اقدامی کنه.؟؟؟ یا حرفش به جایی میرسه؟و اینکه میتونه پرینت تلگرام و مکالمات و چتامونو بگیره؟ و اینکه اگر تونست حرفشو ثابت کنه.حضانت پسر دوسالم با کی میشه؟ تاثیر داره توی حضانت پسرم؟ممنون میشم که راهتماییم کنین
سلام من یه پسرپنج ساله دارم ۸ساله که ازدواج کردیم الان میخوام ازشوهرم جداشم بهم خیانت میکنه مدام اززنهای دیگه برام حرف میزنه ازرابطه هاشون برام میگه منومجبوربه رابطه بازنهای دیگه وباخودش میکنه هیچ محبت یاعلاقه ای ازنمیبینم چندبارم منوازخونه انداخته بیرون الان هم ۱ساله منونبرده خونه بابام اینا خواستم ببینم اگه بخوام طلاق بگیرم بچه رومیدم بهم خواهش میکنم کمکم کنید.
سلام خواهش میکنم کمکم کنید
سلام من ۲۴ سالمه و۸ساله که ازدواج کردیم ویه پسر۵ساله دارم میخوام ازشوهرم جداشم بایدچیکارکنم بهم خیانت میکنه منومجبوربه رابطه بازن دیگه وباخودش میکنه ومن جوابشو ردمیدم اذیتم میکنه وتحدیدم میکنه ۱ساله منوخونه ی پدرم اینانبرده واوناهرچی برام میخرن ازدم درمیارن میدن دعوارامیندازه منومیزنه میگه نیازی به وسایلای اونا نداریم یه چندبارم منوازخونه انداخته بیرون من فقط بچمومیخوام چجوری میتونم ازش بگیرم خواهش میکنم کمکم کنید.
سلام من۲۴سالمه و۸ساله ازدواج کردم ویه پسر۵ساله دارم میخوام ازشوهرم جداشم بایدچیکارکنم بهم خیانت میکنه هیچ علاقه یامحبتی ازش نمیبینم منومجبوربه رابطه بازن دیگه وهمراه باخودش میکنه من جوابشوردمیدم اذیتم میکنه تحدیدمیکنه توخونه روزگارموسیاه میکنه الانم ۱سال میشه خونه پدرم نبرده ونمیزاره اوناهم بیان چندبارم ازخونه منوبیرون کرده مدام درحین رابطه اززنهای دیگه برام میگه واقعادیگه نمیتونم تحمل کنم این چندسالم بخاطرپسرم تحمل کردم ولی دیگه نمیتونم بادخترعموش بهم خیانت میکنه فیلمشونوتوگوشیش دیدم خودش برام میگه همه چیو میگه شوهرم پیش من باهاش حرف میزنه ولی من میفهمم میخوام طلاق بگیرم پسرموچجوری میتونم بگیرم ازش فقط پسرمومیخوام خواهشاکمکم کنید.
سلام من یه پسر۲ ساله دارم میخواهم اززنم جداشم زنم یه بیماری پوستی پیس داره ووقتی عصبی میشودحالت روانی بهش دست میده میخواستم بدونم میتونم ازطریق بیماریش حضانت پسرم بگیرم یان
برای اثبات فحشا و فساد اخلاقیش مدرک محکمه پسند جمع کنین و به دادگاه ارائه بدین تا حضانت فرزندتون ازش سلب بشه
سلام خسته نباشید من یه دختر ۱۷ساله هستم پدرم دچار مشکلات روانیه از این جهت که اون معتاده و تاجایی که یادم میاد مواد میفروخته و چند بارم دستیگر شده زندگی رو با سختی میگدرونیم علاوه بر اینکه خرجیمونو نمیده کار هم نمیکنه پدرم چند سالیه که ترک کرده به قول خودش اما شربت مصرف میکنه و به کل روانش دچار مشکل شده توهم داره شکاکه و واس خودش قصه میبافه و… مادرم تصمیم به جدایی داره من یه برادر تقریبا ۱۱ساله دارم نگرانیمون از این جهته که حضانت برادرم با پدرم باشه و مادرم و من رو سخت نگران کرده که مبادا پدرم برادرم رو به حضانت خودش در بیاره چون پدرم خواهر زاده ای داره که وکیل هستش من قصد توهین ندارم اما میترسیم که هر جوری شده برادرم رو ازمون جدا کنه نا قصد داریم که من و مادرم و برادرم باهم یه زندگی سالم و امنی داشته باشیم میخاستم نظرتون رو در این باره بدونم ایا حضانت پسر رو به چنین پدری میدن لطفا پاسخ بدین خواهش میکنم…
سلام من سه ماه که جدا شدم دختر ۱۰ ساله ام با من است برای خروج از کشور فقط همان حکمی که دارم کافی است با برگه ی حضانت جدا لازم است در ضمن دخترم پاسپورت دارد
سلام من یک دختر ۱۵ ساله هستم و وقتی مادرم باردار. بود از پدرم جدا شد و با مادرم زندگی می. کنم نمیخوام پدرم رو ببینم باید چیکار کنم
با سلام من خانمی هستم که دو فرزند پسردارم یکی 11ساله و اون یکی 12سالشو تموم میکنه شوهرم دست بزن داره به خاطر همه چیز منو و بچه هامو به باد کتک میگیره خودشم هفته ای دوبار تریاک مصرف میکنه خلاصه اینکه منم به خاطر بچه هام سوختم وساختم بچه هام میگه مامان اگه شماجدابشين من با شما میمونم وضع ماليشم خوبه ولی اصلا تو خونه به جزخورد و خوراک که خودش میگیره هیچ پولی تو این سیزده ساله به من نمیده شاید هزاران بار کتکتم زده همچنین بچه هام و میخواهم وقتی پانزده سالشون شد ازش طلاق بگیرم چه جوری حضانت بچه هام و ازاین مرد بگیرم واینکه باید کدام یک از طرفین برای طلاق اقدام نماید ممنون میشم راهنماييم کنید
سلام گفتین حضانت دختر بعد از بلوغ به انتخاب خودش به یکی از والدین سپرده میشه یعنی بعد از 9 سالگی؟
سلام من از حق طلاق داشتم و از شوهرم جدا شدم ی دختر ۷ساله دارم ک قاضی حضانت رو ب مادر داده .ولی من و پدر فرزندم برای ملاقات مشکل دارم ک پدر فرزندم ،هیچ اقدامی برای ملاقات کودک نکرده ک حکم بگیره ،بیاد فرزند خود را ببینه.و مادر در شهری ک زندگی میکرده نمیتونه بمونه باید از اون شهر بره باید ب دادگاه اعلام کنه ک کودک را از این شهر میبره یا نه لزومی ندارد .
سلام خسته نباشیدسال نومبارک
من ازهمسرم جداشدم که قبل ازمن بایه خانم شوهرداررابطه داشته وبعدازازدواج بامن این خانم روی شوهرم اسیدریخت بعداز۵سال سختی بخاطراعتیادش به موادروانگردان وتریاک ازش جداشدم پسرم تا۷سالگی بامن بودازدواج کردم ومتاسفانه چون اول پسرم روقبول کردولی بعدگفت بچه ارونمیخوام مجددجداشدم چون پدره بچه ام نابینا و معتادهست ومادربزرگش هم فوت کرده وخوده پدرش کسی رونداره بهش رسیدگی کنه چه برسه به بچه ی ۱۰ ساله الان میخوام بدونم من می تونم بخاطراعتیادونابینایی همسرسابقیم حضانت دائم ازدادگاه بگیرم وبرای نفقه ی بچه هم درخواست بدم؟ممنون میشم جواب بدید
سلام من دختری ۱۵ ساله هستم. والدینم میخواهند طلاق بگیرند و من نمیخواهم با هیچکدام از آنها زندگی کنم آیا میتوانم به بهزیستی بروم یا جای دیگری؟؟
لطفاً جواب دهید
واقعا ممنونم خیلی کمکم کرد هیچ کلمه ای نیست که بتونم توصیف کنم چقدر کمکم کرده من خودم 13 سالمه و برادرم 9 سال چندین ساله صبر کردیم که برادرم به سن 15 برسه تا بریم پیش مارمون من که میتونم برم ولی مادرم میگه تو باید برای برادرت مادری کنی
پسری هستم ۲۴ ساله
اگر پدر و مادرم از هم جدا شوند آیا پدرم موظف هست که مخارج زندگی من را پرداخت کند؟
با عرض سلام خانم بنده مدتی است ک میگوید ب علت اعتیادم درخواست طلاق داده ب همین خاطرمدتی هست من ترک کردم و ی دختر 7ساله هم دارم خانم بنده از همین طریق در صورت طلاق حضانت دخترم را بگیره چگونه میتوانم در صورت نیاز صلاحیت و پاکی خود را ب دادگاه اثبات کنم
هنوزم قصد نداری خودت کار کنی ؟
با عرض سلام خانم بنده مدتی است ک میگوید ب علت اعتیادم درخواست طلاق داده ب همین خاطرمدتی هست من ترک کردم و ی دختر 7ساله هم دارم خانم بنده از همین طریق در صورت طلاق حضانت دخترم را بگیره چگونه میتوانم در صورت نیاز صلاحیت و پاکی خود را ب دادگاه اثبات کنم
سلام. ببخشید من ۱۷ سالمه و خواهرم ۹ سالشه . مادر و پدرم میخوان طلاق بگیرن، ما خیلی به مادرم وابسته هستیم و بدون اون نمیتونیم .می تونیم انتخاب کنیم که با مادرمون زندگی کنیم؟؟ یا دادگاه خودش تصمیم میگیره؟
ممنون میشم جواب بدید.
سلام.مامان و بابام دارن جدا میشن.من موندم و داداش ۴ سالم.من ۱۳ سالمه.خواستم ببینم اصلا اماکنش هست که ما کلا پیش مادرمون باشیم؟برادرم هم با اینکه کوچیکه ولی به مادرم خیییلی وابسطه تره
سلام
درصورت زن و شهر درمرحله جدایی باشن ومهریه خانوم قسطی شده باشه اینا
مردحکم ازدواج بگیره ایناو یه پسر7ساله داشته باشت
درصورت ازدواج مرد بچه به کدوم یکیشون تعلق میگیره
باسلام.من دوتا پسریکی4ساله ودیگری5ماهه دارم ومیخام ازهمسرم جداشم خانواده ام میگن بچه هاتوبنداز طلاقتوبگیر ومن هم دلم نمیاداینکار روبکنم.ازطرفی همسرم یکی از دلایلی که حاضربه جدایی نیس اینه که میگه من پولی ندارم که مهریه بهت بدم ودومی هم بچه هان.بنظرشما من چیکارکنم؟البته احتمال اینم هست که بعداز جدایی من بچه هام روبفروشه.
سلام،یک دختر۹ و پسر۵ساله دارم.شوهرم دادخواست طلاق داده.پسرم به سندروم داون مبتلاست ،میدونم تصمیم دخترم باخودشه اما تکلیف حضانت پسرم چی میشه با توجه به اینکه بیماری خاص داره ومن که مادرشم کل کارهاشو انجام میدم بازهم فقط تا ۷ سالگی حضانتش با منه یا بیشتر؟
من دخترم پیشم زندگی میکنه دخترم بیست سالشه میخواستم بدونم برای اینکه بتونه کارای خارج انجام بده میتونه با اجازه من انجام بده دیگه نیازه به رضایت پدر نیست ؟
سلام
من از همسرم یک ساله جدا شدم توافقی و مجدد ازدواج کردم . پسر ۱۰ ساله دارم که با پدرش زندگی میکنه . در این چند ماهی که ازدواج کردم ارتباط با پسرم قطع شده پدرش خط تلفنش عوض کرده و آنقدر مخ بچه رو شستشو داده و از من برای بچم بد گفته دیگه پسرم نمیخواد منو ببینه . حق ملاقات ۳ روز در هفته هم دارم . الان باید برای دیدن فرزندم چه کنم؟ممنون از پاسخگویی
سلام یک دختر ۷ ساله دارد و حضانتش با پدرش هست ، در هفته من ۷۲ ساعت دیدار دارم یعنی چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه
در زمان جدای من حواسم به نفقه دخترم نبود و خودم درآمدی ندارم . میتونم از پدرش الان قانونی در خواست نفقه کنم و چگونه هست ؟ ممنونم
من یه بار ازدواج کردم حضانت بچه از روزی که بدنیا اومده با من هستش آیا میتونم اسم بچه رو از شناسنامه مادرش حذف کنم