اکثر افرادی که شروع به راه اندازی استارتاپ میکنند آشنایی چندانی در خصوص قوانین کسبوکار و مشکلات حقوقی آن ندارند و همین موضوع باعث نگرانی ایشان در شروع کار میشود.
اگر به دنبال شروع استارتاپ هستید و نگران مسائل حقوقی مربوطه در اینده هستید با پاسخ به این 20 سئوال حقوقی توسط همبنیانگذاران استارتاپ خود را از مشکلات حقوقی احتمالی در آینده بیمه کنید.
البته مشاوره حقوقی با وکیل می تواند خیلی برای شما راهگشا باشد تا با صرف زمان و هزینه مختصر از زیان های مادی و معنویآینده در امان باشید.
با پاسخ به این پرسشنامه حقوقی استارتاپ میتوانید تا حد زیادی موارد حقوقی بین افراد در استارت اپ را مشخص کنید.
پرسشنامه
در اینجا پرسش های حقوقی مطرح میکنیم که همبنیانگذاران استارتاپ ها باید پیش از اغاز کار و راه اندازی یک استارتاپ برای انها جواب مناسبی پیدا کرده و در مورد آن باهم توافق کنند.
پاسخ شفاف و دقیق به این سوالات میتواند شما رو از اختلافات حقوقی در اینده که ممکن است به وجود بیاید پیشگیری کند. اگر حتی نمیخواهید یک قرارداد مشارکت همبنیانگذاران استارتاپ ببندید حتما پاسخ مناسبی برای این سوالات حقوقی پیدا کنید و مشترکاً به این پرسش ها پاسخ صریح داده و تمامی همبنیانگذاران استارتاپ، ذیل آن را امضا نمایند.
پرسش های حقوقی که قبل از شروع هر کاری باید برای انها پاسخی پیدا کنید بر اساس تحقیقات مدرسه حقوق دانشگاه پنسیلوانیا
- هر کدام از بنیانگذاران چه اهدافی را برای استارتاپ در نظر دارند؟
- آن ها چه اهدافی را [از راه اندازی استارتاپ] برای خودشان دنبال می کنند؟
- بنیانگذاران چه بازه زمانی را برای تحقق اهداف مزبور مدنظر دارند؟
- چه کسی قرار است مالک چند درصد از شرکت باشد؟
- هر کدام از بنیانگذاران چه کاری برای شرکت انجام خواهند داد؟ (بعنوان مثال، وظایف، توصیف کارها، ساعات فعالیت، نقش ها و مسئولیت ها)
- هر کدام از بنیانگذاران چه میزان سرمایه، از چه نوعی و برای چه کاری به شرکت وارد می کنند؟
- آیا تخصیص سهام به هر کدام از طرفین بر اساس برنامه زمانبندی ( شرط وستینگ) و مشارکت فعال در بیزینس خواهد بود یا نه؟
- تصمیمات کلیدی و نیز تصمیمات روزانه کسب و کار چگونه بایستی اتخاذ شوند؟ (به عنوان مثال، با رأی اکثریت، با رأی بدون نام یا اینکه اتخاذ برخی تصمیمات صرفا در اختیار هیئت مدیره خواهد بود؟)
- تصمیمات روزانه کسب و کار به چه طریقی گرفته می شوند؟ (به عنوان مثال با توافق کتبی طرفین، با توافق شفاهی آن ها یا صرفا نظر مدیر عامل یا یکی از شرکا در این خصوص مد نظر است؟)
- آیا بنیانگذاران از شرکت حقوق ثابت دریافت خواهند نمود یا خیر؟ میزان آن چقدر است و چگونه تغییر خواهد کرد؟
- اگر هر کدام از بنیانگذاران قصد ترک شرکت را داشته باشند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
- اگر یکی از بنیانگذاران قصد ترک شرکت را داشته باشد آیا سایر بنیانگذاران حق خرید سهام وی را خواهند داشت یا خیر؟ به چه قیمتی؟
- اگر یکی از بنیانگذاران قصد فروش شرکت، افزایش سرمایه یا انحلال شرکت را داشته باشد حقوق و تکالیف طرفین در این رابطه چگونه است؟
- اگر یکی از بنیانگذاران محجور شده یا فوت گردد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
- اگر راه اندازی شرکت و بدست آوردن محصول نهایی بیش از مدت انتظار زمان ببرد طرفین چه حق و حقوقی خواهند داشت؟
- آیا هر کدام از بنیانگذاران می توانند همزمان با کار در این استارتاپ، بر روی استارتاپ دیگری کار کنند؟
- تحت چه اوضاع و احوالی ممکن است یکی از بنیانگذاران استارتاپ را از شرکت اخراج [یا اختیارات آن را محدود] کنیم؟
- اگر یکی از بنیانگذاران انتظارات [و تعهدات ] مندرج در “قرارداد بنیانگذاران” را انجام ندهد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چگونه تعهدات مزبور به انجام خواهد رسید؟
- ۱۹- اگر در فرض عدم حصول نتیجه مطلوب، بنیانگذاران قصد خاتمه کار بر روی پروژه و انصراف از ادامه دادن آن را داشته باشند، ممکن است یکی از طرفین ایده را شخصا پیگیری نموده و مجددا برای پیشبرد آن تلاش کند؟
- ۲۰- اگر بنیانگذاران قصد افزایش سرمایه را داشته باشند، این افزایش سرمایه از چه محلی انجام خواهد شد و تا چه میزان از سهام شرکت ممکن است در ازای جذب سرمایه واگذار گردد؟
برای مطالعه مفصل در خصوص حقوق استارتاپ و مشکلات آن مقاله ” راهنمای جامع حقوقی استارتآپ ها و کسب و کارهای نوپا “ را مطالعه کنید.
[maxbutton id=”15″ url=”https://dadpardaz.com/blog/legal-advice/” text=”مشاوره تلفنی حقوقی با وکیل” ]
[maxbutton id=”16″ url=”https://dadpardaz.com/faqs” text=”مشاوره حقوقی آنلاین رایگان” ] [maxbutton id=”14″ text=”بهترین وکیل استارتاپی” ]