پس از گذر از مراحل خواستگاری و نامزدی، وقتی صحبت از ازدواج رسمی به میان میآید، از مهمترین سوالات زوجین این هست که کدام شروط ضمن عقد ازدواج را استفاده کنیم؟
از آنجا که ازدواج هم یک قرارداد است و بر اساس این قرارداد، حقوق و تکالیفی برای طرفین ایجاد میشود، هر کدام از طرفین میتوانند شروطی را به نفع خود در این قرارداد درج کنند.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد شروط ضمن عقد و شروط از پیش ذکر شده ازدواج به شما ارائه میشود.
همچنین بخوانید:
3- طلاق توافقی فوری در تهران در 7 روز
شروط ضمن عقد یعنی چه؟
هنگامی که بین دو طرف یک معامله قراردادی بسته میشود، افراد می توانند علاوه بر تعهداتی که قانوناً با امضای قرارداد به عهده آنها گذاشته می شود، شرایطی را به عقد اضافه کنند که دو طرف ملتزم به رفتار بر اساس آن هم باشند.
این شروط که به آنها شروط ضمن عقد گفته میشود، در صورتی صحیح است و قانون از آن حمایت می کند که مخالفتی با اصل قرارداد ( آن چیزی که طرفین عقد برای رسیدن به آن قرارداد بستهاند) و قوانین آمره (قوانین مربوط به نظم عمومی و جلوگیری از زیان افراد) نداشته باشند.
مثلا به علت مخالفت با اصل قرارداد، نمیتوان ضمن عقد اجاره شرط کرد که مستاجر نتواند از ملک استفاده کند.
شروط ضمن عقد ازدواج چیست؟
با امضای عقدنامه ازدواج، مرد از لحاظ حقوقی مکلف به پرداخت مهریه و نفقه و زن مکلف به تمکین از مرد میشود.
در کنار این موارد، برخی از امور زندگی زن وابسته به اجازه مرد میگردد. این موضوع میتواند در آینده مشکلاتی برای زن ایجاد کند.
جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی، برخی خانمها اقدام به درج شروط ضمن عقد ازدواج در عقدنامه می کنند.
مهمترین شروط ضمن عقد ازدواج شامل این موارد هست:
- وکالت در طلاق
- حق تحصیل
- حق اشتغال
- حق خروج از کشور
- حق حضانت فرزندان در صورت طلاق
- حق تعیین مسکن
از آنجا که عقدنامه یک سند حقوقی است، چگونگی تنظیم متن این شروط از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که هر واژه میتواند تغییری در مفهوم و حیطه اعمال شرط ایجاد کند یا حتی باعث باطل شدن آن شود.
لازم است بدانید شروط ضمن عقد ازدواج دو دسته هستند:
- دسته اول شروط از پیش موجودی هستند که در تمام عقدنامهها موجود بوده و بدون نیاز به درخواست از دفتر ازدواج و طلاق، در سند نکاحیه به شکل تایپ شده وجود دارند.
- دسته دوم شروط مازادی هستند که زوجین تمایل دارند بر شروط دیگر اضافه شده و حقوق دیگری را برای طرفین مشخص نمایند.
دسته اول- شروط ضمن عقد ازدواج از پیش موجود
همانطور که مطرح شد، شروط زیر در تمام عقدنامهها بطور تایپی و از پیش موجود درج شده است. البته مرد یا زن میتوانند نسبت به امضاء این شروط اقدام نموده یا بدون توجه به آنها، الباقی صفحات عقدنامه را امضا نمایند.
متن شروط عقدنامه ازدواج
1) ضمن عقد ازدواج، زوج شرط نموده که هرگاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسرداری یا سوءاخلاق و رفتار او نباشد، زوج موظف است تا نصف دارایی موجود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه، بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
2) ضمن عقد نکاح، زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد که در موارد مشروحه ذیل با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول کند (یعنی اگر زن مهریه خود را ببخشد زن وکالت خواهد داشت این بخشش را به جای شوهرش قبول کند). این موارد عبارتند از:
الف ـ استنکاف شوهر از دادن نفقه به مدت ۶ ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تأدیه نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت ۶ ماه ایفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.
ب ـ سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل نماید.
ج ـ ابتلای زوج به امراض صعبالعلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطرهانگیز باشد.
د ـ جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.
هـ ـ عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح، منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
و ـ محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که مجموعا منتهی به ۵ سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد. در تمام این موارد، در صورتی حق طرح دعوای طلاق برای زن ایجاد میشود که حکم قطعی محکومیت شوهر صادر شود و مرد در زندان باشد.
ز ـ ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار نماید.
ح ـ زوج، زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند و یا ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت کند.
ط ـ محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد. تشخیص این که مجازات مغایر با حیثیت خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
ی ـ در صورتی که پس از گذشت ۵ سال، زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.
ک ـ در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
هـ ـ زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار کند یا به تشخیص دادگاه بین همسران خود به عدالت رفتار ننماید.
دسته دوم- نمونه ای از شروط ضمن عقد ازدواج مازاد
همانطور که در بالا نیز طرح شد، زن و شوهر میتوانند علاوه بر شروط دسته اول، از سردفتر ازدواج و طلاق بخواهند تا شروط دیگری را به شکل مازاد در عقدنامه ذکر کند.
سوال کاربر ناشناس : با سلام میخواستم ببینم بنده اگر بخواهم دو شرط ضمن عقد شامل حق حضانت فرزند و حق مسکن را در عقدنامه خودم به صورت توافقی ذکر کنم آیا در آینده سودی برای من خواهد داشت؟ یا با اینکه این حقوق برای همسر بنده باشد هیچ تفاوتی ندارد؟
پاسخ حسین یاوری [ وکیل پایه یک دادگستری ] درباره این پرسش حقوقی :
با سلام.قطعا تاثیر دارد و مفید فایده خواهد بود.
در ادامه برخی از مهمترین شروط قابل استفاده و نمونهای از نحوه نوشتن آنها ارائه میشود.
مهمترین شروط ضمن عقد
1- شرط حق تحصیل:
زوج، زوجه را در ادامه تحصیل تا هر مرحله که زوجه لازم بداند و در هر کجا که شرایط ایجاب نماید مخیر میسازد.
2- شرط حق اشتغال:
زوج، زوجه را در اشتغال به هر شغلی که مایل باشد، در هر کجا که شرایط ایجاب نماید مخیر میکند.
سوال : سلام. همسر(خانم ) بنده در زمان ازدواج (عقد) اعلام کرده معلم است و در دفترچه ازدواج شغلش معلم نوشته شده است. درحالی که ایشان مربی پیش دبستانی بوده (روزانه 2-3 ساعت میرفت سرکار ) و مدارک شغلیاش موجود است. اکنون بعد از چند سال به آموزگار حقالتدریس تبدیل وضعیت شده است و همین رفتنش سرکار (نصف روز) باعث بوجود آمدن مشکلات عدیدهای در زندگی مشترک شده است به گونه ای که باعث بوجود آمدن اختلافات خانوادگی شده است. شرط رفتن سرکار در دفترچه ازدواج ثبت نشده است و جزو شروط ضمن عقد نمیباشد. بنده نیز دادخواست منع اشتغال دادهام لطفا راهنمایی کنید؟آیا بنده میتوانم دادخواست تدلیس نیز بدهم که از همان ابتدا به دروغ خود را معلم معرفی کرده است؟
پاسخ سعید نجات زادگان ( وکیل پایه یک دادگستری ) در رابطه با این پرسش و پاسخ حقوقی :
با سلام و احترام، موضوعی که طرح کردید به هیچ وجه جزء موارد تدلیس محسوب نمیشود و شاهد مثال در رویه قضایی و آرای دیوان عالی کشور نیز وجود دارد.
در خصوص دادخواست منع اشتغال نیز با توجه به اینکه شغل زوجه «معلم» ذکر شده است، از دید بنده شما عالم به شاغل بودن همسر در چنین حوزههایی از اشتغال فرض میشوید و در صورتی که بتوانید اثبات کنید که اشتغال زوجه مغایر با شئون شما بوده یا بواسطه اشتغال نمیتواند امور زندگی و فرزندان را سامان بدهد، صدور حکم بر منع اشتغال محتمل است..
3- شرط حق خروج از کشور:
زوج به زوجه، وکالت بلاعزل میدهد که با همه اختیارات قانونی بدون نیاز به اجازه شفاهی یا کتبی مجدد شوهر، از کشور خارج شود.
تعیین مدت، مقصد و شرایط مربوط به مسافرت به خارج از کشور به صلاحدید خود زن است.
4- شرط حق تعیین مسکن:
حق انتخاب مسکن و تعیین شهر یا محلی که زندگی مشترک در آنجا ادامه پیدا کند با زوجه خواهد بود.
5- شرط حق حضانت فرزندان:
زوجین ضمن عقد خارج لازمی توافق نمودند اولویت در حضانت فرزند یا فرزندان مشترک در صورت طلاق با مادر خواهد بود، اعم از اینکه مجدداً ازدواج کند یا خیر.
6- شرط حق وکالت در طلاق:
زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر میدهد تا زوجه در هر زمان و تحت هر شرایطی از جانب زوج اقدام به مطلقه نمودن خود از قید زوجیت زوج به هر قسم طلاق( اعم از بائن و رجعی و خلع یا مبارات ) به هر طریق اعم از اخذ یا بذل مهریه نماید.
در این خصوص باید توجه کرد که حق طلاق تحت هر شرایطی از حقوق مرد است. به هیچ طریقی نمیتوان این حق را از او سلب کرد یا به دیگری داد.
پس عبارت “دادن حق طلاق به زن” غلط است و باید از “دادن وکالت در طلاق به زن” حرف زد. یعنی زن از طرف مرد وکالت دارد که اجرای حق طلاق او را بخواهد.
7- شرط تنصیف:
بنابر این شرط، کلیه اموالی که زوجین پس از ازدواج به دست آوردهاند به نسبت مساوی بین آنها تقسیم میشود. بهتر است این شرط به این صورت ذکر شود:
زوج و زوجه متعهد می شوند هنگام جدایی اعم از اینکه متارکه به درخواست مرد باشد یا به درخواست زن، کلیه دارایی که بعد از ازدواج دائم زوجین به دست می آورند بین آنها به مناصفه تقسیم شود.
سوال: سلام در صورتی که اموال زوج در خارج از کشور باشه حکم پرداخت مهریه به چه صورت خواهد بود ؟ در واقعه چطور می شه طلب مهریه کرد؟ همچنین شرط تنصیف در تمامی عقدنامه ها هست ؟یا با توافق طرفین اضافه میشه؟
پاسخ حجت اله حیدری مقدم در رابطه با این پرسش و پاسخ حقوقی :
با سلام؛
۱- اموال زوج در خارج از کشور، قابل توقیف و بازداشت نمی باشند و فقط زمانیکه زوج دعوی اعسار از پرداخت مهریه رو مطرح کند، زوجه می تونه از باب دفاع و در جهت رد اعسار نامبرده، به مالدار بودن ایشون در خارج از کشور، استناد کنه.
۲- زوجه برای وصول مهریه خود باید دعوی مطالبه مهریه رو مطرح کنه که البته طبق بخشنامه رئیس قوه قضاییه، پرونده های مطالبه مهریه، ابتدائاً می بایست از طریق دفترخانه ثبت ازدواج و دایره اجرای ثبت اداره ثبت پیگیری بشن و در نهایت و در مرحله ی اجرای احکام دادگاه، چنانچه زوج در مقام محکوم علیه، جهت استیفای حقوق زوجه، مالی معرفی نکنه و یا مالی از ایشون در ایران به دست نیاد و محکوم به نیز تقسیط نشده باشه، اونوقت زوجه می تونه اعمال ماده ی ۳ قانون نحوه ی محکومیت های مالی (جلب زوج) رو درخواست بده.
۳- شرط تصنیف، بصورت چاپی و در قالب بند “الف” شروط ضمن عقد، در تمام عقدنامه ها (سند ازدواج) درج شده؛ لذا به صرف درج در عقدنامه و تا زمانیکه زوج و زوجه، ذیل اونو امضاء نزده باشن، تعهدآور نبوده و اصطلاحاً ضمانت اجرایی نداره ولی به محض امضاء، شرط مذکور قبول شده و محقق می شود و ضمانت آور است.
لازم بذکر است که امضاء یکی از زوجین، موجب تحقق شرط مذکور نمی شود (امضاء هر دو لازم است).
2 نکته مهم در نحوه استفاده از شروط ضمن عقد ازدواج
نکته اول- با وجود اینکه هر شرطی که ضمن قراردادی ذکر میشود باید مورد حمایت قانون قرار بگیرد، اما نظرات دادگاهها در این خصوص متفاوت است.
برای مثال بعضی از دادگاهها به این دلیل که در زمان امضای شرط حضانت فرزندی وجود نداشته است این شرط را باطل می دانند. پس نمیتوان گفت این شروط حتماً حقوق زن را تضمین می کند، اما در هر صورت توجه به آنها ضروری است.
نکته دوم- با توجه به اینکه تنظیم این شروط حقوق نسبتاً برابری را برای زن و مرد به دنبال دارد، و با توجه به این مطلب که مسئولیت تأمین مالی زندگی در هر صورت با مرد است به نظر میرسد تعیین مهریه های سنگین یا مشخص کردن میزان نفقههای بالا در کنار این شروط به دور از انصاف و برهم زننده تعادل زندگی زوجین است و بهتر است از آن پرهیز شود.
در پایان، از آنجا که آثار ناشی از این شروط بسیار با اهمیت است توصیه میشود برای تنظیم آن حتما از وکیل یا مشاور حقوقی مجرب کمک بگیرید.
30 دیدگاه
سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید
سلام سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید
شما خودتون در ابعاد قانون درس خوندید و تجربه چه از خود و چه دیگران دارید و احتمالن ایرانی هستید و در رویا خود این را نیز تصور میکنم که به کارگران مردی که با یک گونی در دست کنار خیابان نشستن تا کسی اونهارو برای کار بگیره هم توجه کرده باشید و دیگر مسائل و مشکلات پسران که قانون بر دوششان انداخته نه غریزه و ذات . شما خوب میدونید که این عقد نامه با کلک و نیرنگ و فریب نسبت به پسران جامعه نوشته شده و کاملن یکطرفه هست . بحثم این عقد نامه هم نیست بحثم اینکه در این جهان هیچوقت چیزی به اسم عدالت وجود نداره و نخواهد داشت و مردسالاری دروغ و تلقینی هست تا زیر بغل پسران گذاشته بشه و ازشون سو استفاده بشه و تمامیه کسانی که ادعایه دانش و داشتن مدرک تحصیلی هم دارن خود کسانی هستن که نا عدالتی و اخلاق رو کاملن کت و شلواری و شیک بین ملتشون پخش میکونن
کسی که میگوید مردسالاری توهم است خودش متوهم است
موقع ازدواج این سخت گیری هاست که میشه نتیجه اش ازدواج سفید هیچ کدوم از این ها رو هم نداره
همه میگن ازدواج آسان. دقیقا معلوم نیست چیش آسونه
یعنی اگر آدم ازدواج نکنه سنگین تره
دختر ها هم بمونن خونه باباشون تا این فکر ها از سرشون بیوفته
هیچ زنی نیاز به مردی مثل تو با این مغز پوسیده نداره هیچ زنی از بی شوهری نمرده حتی ارزوشونه از دستشون راحت بشن
سلام وقتتون بخیر
ببخشید من حق تعیین مسکن و حق اشتغال رو دارم اما میخوام به همسرم ببخشم، خواستم ببینم مراحلش به چه صورته؟ آیا در قباله ذکر میشه یا یه سند جدا باید امضا بشه؟
سلام .درمورداستردادجهیزیه .درموردجهیزیه صحبت کردیم ونوشتین وامضاکردن.هیچی نگرفت واسم زدزیرهمه حرف ها.اصلاشوهرم بهم نفقعه یعنی خرجی بهم نمیده .یه وقتهای منومیزنه تابهم پول بده.شوهرم ازمن کلی پول میگیره.من الان بایدچیکارکنم خسته شدم ممنون میشم کمکم کنید
سلام وقتتون بخیر
ببخشید من حق تعیین مسکن و حق اشتغال رو دارم اما میخوام به همسرم ببخشم، خواستم ببینم مراحلش به چه صورته؟ آیا در قباله ذکر میشه یا یه سند جدا باید امضا بشه؟
با سلام
امکان تغییر شروط ضمن عقد،تنها با مراجعه به دفتر اسناد رسمی که واقعه نکاح را ثبت کرده است میسر است و معمولا ضمن عقد لازم دیگری شروط را اسقاط می کنند.موافقت طرفین و یا تنظیم اقرارنامه نیز باید احراز گردد.
سلام
ذكر شروط ضمن عقد در سند ازدواج به عنوان مثال شرط حق وكالت در طلاق براي داشتن حق طلاق از حانب زوجه كفايت مي كند؟
يا حتما بايد به صورت رسمي در دفترخانه اسناد رسمي اين وكالت از جانب مرد به زن داده شود؟
با سلام
اخذ وکالت در طلاق از ناحیه زوجه،به دو صورت است.یا در هنگام عقد نکاح در سند ازدواج ثبت شده و توسط زوج امضا می گردد یا چنانچه توافق وکالت زوجه در حق طلاق پس از ازدواج بین زن و شوهر باشد،با مراجعه به دفتر اسناد رسمی،وکالت در طلاق به زوجه داده می شود.در صورت اخیر،اصل سند نکاح _کپی برابر اصل شناسنامه شوهر و کارت ملی وی از جمله مدارک لازم است.
پاینده باشید.
موقع ازدواج این سخت گیری هاست که میشه نتیجه اش ازدواج سفید هیچ کدوم از این ها رو هم نداره
همه میگن ازدواج آسان. دقیقا معلوم نیست چیش آسونه
یعنی اگر آدم ازدواج نکنه سنگین تره
دختر ها هم بمونن خونه باباشون تا این فکر ها از سرشون بیوفته
با سلام
دیدگاه هر شخص محترم است.
موید باشید.
این شروط که گذاشتن حق مردهاست که بابت تمام مسئولیت مالی زنها که به دوش مردهاست گذاشتن حق مردها فقط اجبار تمکین زنها نیست حالا اینطوریه یه شروط دیگم باید میزاشتن چون زنها این دروه توانمند شدن از لحاظ مالی کارمند و دکتر ومعلم وپرستار زن و تمام مشاغل حق مردها گرفتن دیه و ارث برابر کردن اجبار مالی خانواده و زن به دوش مردهاست باید برداشته و اختیاری بشه مهریه غیر قانونی و جرم محسب بشه مردها حق حقوقی دارن
حالا اگه زنی تمام درامد خودش رو به شوهر بده برای مخارج خونه .
کدون قانون ازش حمایت میکنه ؟
مرد میتونه زن دوم بگیره
تمام اموالش به اسم خودش کنه
هزار و یک روش مهریه رو نده
پس موقع طلاق تلاش طرفین برای پیشرفت زندگی مشترک برای زن هیچی میشه
چون عملا چیزی بهش نمیرسه
با سلام
مثبت اندیش باشید.
ایام به کام
با سلام
دیدگاه شما محترم است.
موید باشید.
سلام
من دختری هستم در امریکا
اگر با یه ایرانی در امریکا ازدواج کنم همچنان قوانین ایران بر من حاکم خواهد بود؟ و من باید نگران مسایلی مانند حق خروج از کشور پس از ازدواج باشم؟
بله عقد نامه ایی که خواهید داشت ایران می تواند اجرا کند
سلام وقت بخیر.من دختری هستم در دوران عقدیم و دوطرف میخواییم طلاق بگیریم این توافق دوطرفه ست ..اما مرد میگه که من طلاق نمیدم مهریه میدم،یا اگه طلاق بدم مهریه نمیدم…اینطور گفتن که من از مهریه ام بگذرم اما من میخوام مهریه ام رو اجرا بزارم که به طلاق توافقی و دادن قسمتی از مهریه راضی بشن..این در حالیکه هم خودشونو و هم خانوادشون با اصل طلاقمون موافقن..اما بخاطر مدت زمان نامعلوم این روند تا طلاق و مانع بزرگم که تحصیل هست و حق تحصیل و اشتغال با مرد هست میخواستم بدونم مرد میتونه مانع تحصیلم بشه؟
دانشگاه با محل سکونت ۶۰ کیلومتر فاصله داره و من خوابگاهیم در واقع یکی از شهرستانهای اطراف محل تحصیلم هستم… با حکم قانونی میتونه از تحصیل محرومم کنه؟
سلام وقت تان بخیر
آیا صرف انتقال حق وکالت طلاق به زوجه ، در عقدنامه ، کفایت می کند ؟ یا عقدنامه اعتبار ندارد باید در دفتر خانه اسناد رسمی ثبت شود ؟
سوال دوم در صورتیکه یکی از شرایط جاری شدن عقد مشروط به حق طلاق باشد وضعیت چگونه است ؟ ، ایا باید در عقدنامه قید گردد ؟
چندی پیشاز یکی از دوستانم شنیدم که در دادگاه به حق طلاق قید شده در عقدنامه ترتیب اثر نمی دهند. ایا قائده ای وجود دارد یا نه مشکل از عقدنامه است ؟
پیشاپیش از دست اندکاران مجموعه بابت راهنماییها متشکرم
اگر خانمی مهریه خودرا نخواهد هرچند ان مهریه کم باشد مثلا یک شاخه نبات انرا نخواهد ایا مطابق قانون میتواند درصورت عدم تفاهم تقاضای طلاق کرده وطلاق بگیرد
توی عقد نامه جایی هست که سوابق ازدواج زوجه نوشته شده.اگر زوجین تقاوق کنند که در این محل چیزی ننویسند . چه عواقبی میتواند برای ایشان داشته باشد مخصوصا برای زوج.
کجا تامین مخارج زندگی با مرده؟ پس تامین کارای منزل با کیه؟ دست به هیچی نمیزنن مردان پر توقع ایرانی…مهریه فقط یه نوشتس والا اگه آدم اهل بودید که کارتون به دادگاه نمیکشید. جواب های هوی هست گرچه اینجا همه قانونا برای مردان هست
توهم بزرگی به نام مرد سالاری که مانند چماق بر سر نسل جدید پسران این سرزمین فرود آند.
ازدواج با این شرایط برای پسران از امضا کردن ترکمنچای هم ننگین تر است
سلام، صفحه مراتب در عقدنامه کدام صفحه است
1)آیا مرد هم میتواند شروط برای ازدواج بگذارد؟
2)ایا این شرط مشروع است که مرد شرط کند که اگر زوجه به فساد زنا یا سو اخلاق و رفتاری انجام دهد حقوق زن رو بگیرد مثلا بخشیده شدن مهریه و نفقه و…؟
3)آیا میتواند دوشیزه بودن زوجه رو شرط کرده و در صورت نبودن وی ایشان را از مهریه و… + جریمه کند؟
4)مرد چه شروطی رو میتونه قرار بده در عقدنامه؟؟
سلام .درمورداستردادجهیزیه .درموردجهیزیه صحبت کردیم ونوشتیم وامضاکردنپدرشوهرم.هیچی نگرفت واسم زدزیرهمه حرف ها.اصلاشوهرم بهم نفقعه یعنی خرجی بهم نمیده .یه وقتهای منومیزنه تابهم پول بده.شوهرم ازمن کلی پول میگیره.مامانم میخوادواسمون وام بگیره .پدرشوهرم بیادضامن من یامامانم بشه وخودپدرشوهرم قسطش بده .چون مامانم واسمون وام جورکرده .نبایدپدرشوهرم خونه روبه نام من بزنه.اینهاکه پول ندادن وپول هم نمیتونن جورکنن .اون وسط مامان من پول جورکرده.به نام پدرشوهرم بشه خونه.پدرشوهرمن گفت دوسال بشین تواین خونه واست خونه بخرم .چون من پام عمل کردم ودکترگفته پله برات سم .طبقه چهارم هستم.به من میگه تونروبیرون بده پسرم بره خریدکنه .توبمون خونه .انگاربره گرفتن.حتی پول عروسی هم بهمون نداده .شوهرمن تواسنپ کارمیکنه .هیچ پس اندازی نداره .بااینکه پول داره .میگه ندارم پول بدم .این خونه روبفروشیم پول کم داریم .بخاطرهمین مامانم میخوادوام بگیره .من دچارافسردگی شدم من الان بایدچیکارکنم ممنون میشم کمکم کنید
سلام و ارزوی خوشبختی برا همه زوجین و کسانی که میخوان ازدوااج کنند.
لطفا
توقعات معنوی و مالی را مثال بزنید.